26 nye kunder hvert minut døgnet rundt

Stor kundetilvækst og populært partnerprogram sætter sine spor i kvartalsregnskabet hos modegigant

Annonce

Zalando har netop offentliggjort sit regnskab for første kvartal af 2019, og det ser godt ud for den tyske mode- og livsstilsgigant.

Omsætningen i perioden nåede op på 1,4 mia. euro (10,5 mia. danske kroner), hvilket er 14,1 procent mere end i første kvartal af 2018, og med et driftsresultat (EBIT) på 6,4 mio. EUR (47,8 mio. danske kroner) viser Zalando, at der for alvor er kommet styr på økonomien efter et turbulent 2018.

Annonce

LÆS OGSÅ: En flot årsafslutning for danskernes yndlings-webshop

Zalando beretter om en kraftig vækst i kundedatabasen. I 1. kvartal har virksomheden fået over 3 millioner nye, aktive kunder og er nu oppe på 27,2 millioner aktive kunder. Det svarer til en tilvækst på knap 40.000 kunder om dagen eller 26 kunder i minuttet.

Trafikken i Zalandos webshops er steget med 29,5 procent i forhold til samme periode sidste år, og modegiganten kan nu bryste sig af 924 millioner besøgende i løbet af årets tre første måneder. Det er ca. samme niveau som 4. kvartal 2018, hvilket er ganske imponerende, da sidstnævnte indeholder både Singles Day, Black Friday og julehandlen.

Ifølge Zalando ligger kundetilfredsheden på det højeste niveau nogensinde, og kunderne køber oftere end tidligere.

Zalando oplever også en stigende interesse i deres partnerprogram, som giver andre forhandlere mulighed for at sælge via Zalandos platform. Eksisterende kunder har intensiveret deres brug af platformen, og der kommer hele tiden nye til.

LÆS OGSÅ: Zalando dropper gratis fragt i flere lande

Finansdirektør David Schröder udtaler:

– Vi er godt tilfredse med vores økonomiske resultater i første kvartal, som viser et stærkt fokus på vækst og er i tråd med vores mål for året. Vi vil fortsætte med at investere i områder af vores forretning, der har givet stor merværdi for vores kunder.

Zalando forventer, at årsregnskabet for 2019 vil vise en vækst på mellem 20 og 25 procent og et driftsresultat på mellem 175 mio. EUR og 225 millioner euro.