Aftale om tvungen cyberkontrol af danske virksomheder

Politikkerne har lyttet til bekymringerne i branchen

Annonce

En politisk aftale er indgået, som betyder, at danske virksomheder
fremover kan blive tvunget til at tilslutte sig Center for Cybersikkerheds såkaldte
netsikkerhedstjeneste.

Det nuværende forlig er mindre vidtrækkende end det oprindelige forslag. Og det er glædeligt at politikerne har lytte til vores bekymring, mener Dansk Industri.

Annonce

- Det er positivt, at der nu er indbygget mindre tvungen overvågning af virksomhederne i forhold til det oprindelige forslag. Men vi havde helst undgået, at virksomhederne kan tvinges til at give adgang til deres data. Det er desværre ikke sket, siger direktør Lars Frelle-Petersen.

Påbud under opsejling

Det forslag, som Venstre, Liberal Alliance, Det Konservative Folkeparti, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre har vedtaget, udvider Center for Cybersikkerheds beføjelser med det formål at forhindre digitale angreb på vigtige offentlige institutioner og private virksomheder.

Det skriver Dansk industri.

- Vi har en væsentlig samfundsinteresse i, at man kan påbyde disse virksomheder at blive tilsluttet, siger forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V).

Sammenligner med Sverige

- DI så gerne, at Danmark var på linje med Sverige og deres nye cyber- og informationssikkerhedstrategi og fulgte frivillighedens vej i forhold til tilslutning af virksomheder til netsikkerhedstjenesten, siger Lars Frelle-Petersen.

Det hidtil har kostet op mod 400.000 kroner at blive koblet på Center for Cybersikkerheds netsikkerhedstjeneste. Det vil fremover blive gratis. 

Kilde: DI