Airbags til cyklister sælger stærkt online

Det har været et solidt efterår for virksomheden Hövding, som har fordoblet sin omsætning i tredje kvartal.

Salget af airbags til cyklister er steget markant, og produktet bliver i dag solgt i omkring 200 butikker rundt om i Danmark.

Annonce

I løbet af de sidste tre måneder er der solgt næsten 20.000 eksemplarer. Flere og flere cyklister tager beslutningen om at beskytte hovedet med den specialdesignede airbag – det viser Hövdings rapport for årets tredje kvartal.

- Vi oplever en fantastisk udvikling i salget. Det samme antal, som vi før solgte på en måned, kan vi nogle gange sælge på få dage. Der er registreret over 3.000 ulykker, hvor Hövding har beskyttet og måske endda reddet liv. Det føles rigtigt godt, siger Hövdings adm. direktør, Fredrik Carling, i en pressemeddelelse.

I det tredje kvartal har virksomheden mere end fordoblet sin omsætning.

Danmark, Sverige og Tyskland er de førende markeder. Nu er planen, at 2019 skal sparke gang i salget, med samme fart, i England.

I den forbindelse rekruttere Hövding et lokalt team, der skal arbejde specifikt med markedsføring og salg.

- Vi kan mærke, at Hövding også efterspørges på andre tidspunkter end sommermånederne, hvor der bliver cyklet mest. September måned stod for en tredjedel af omsætningen i kvartalet. Trenden at flere og flere vælger at pendle på cykel til jobbet er positiv, og det glæder os, at så mange vælger Hövding som deres hovedbeskyttelse, udtaler Fredrik Carling.

Hövding bliver lige nu solgt på 16 markeder i Europa samt i Japan.

I en sidekommentar advarer virksomheden mod en falsk, dansk webshop, der udgiver sig for at være forhandler af Hövding-produkter.

Annonce

- Hövding har etableret sig i Danmark som den bedste hovedbeskyttelse for cyklister. Jeg er desværre ikke overrasket over, at en useriøs aktør prøver at profitere på vores succes. Vi reagerede med det samme, da vi opdagede problemet, men det er trist, at kunder allerede er blevet snydt, afrunder Fredrik Carling.

Det falske website går under navnet høvdinghjelm.dk og lokker med kraftigt nedsatte priser.


Hövding er verdens første airbag til cyklister. Gennem sensorer registrerer Hövding cyklistens bevægelsesmønstrer, og airbaggen bliver udløst inden for 0,1 sekund i tilfælde af en ulykke.