Alibaba åbner logistikcenter i Europa – investerer 560 millioner

Skal også lokke kinsere til Belgien.

Alibaba meddelte den 5. december 2018, at de har indgået en aftale med den belgiske regering om at støtte global handel under initiativet Electronic World Trade Platform.

Annonce

Platformen retter sig mod små og mellemstore virksomheder.

En stor del af aftalen finder anvendelse i et nyt logistikcenter, som skal være beliggende i Liege Lufthavn, Belgien.

Investeringen lyder på 75 mio. EUR (560 mio. dansker kroner), og Alibaba har lejet et område på 220.000 kvadratmeter i lufthavnen.

- Lieges intelligente logistikcenter vil forbedre den overordnede, logistiske effektivitet og hjælpe små og mellemstore virksomheder med bedre at kunne håndtere deres eksport, kan man læse i en fælles pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: Robotlager gør Black Friday til en leg hos ProShop

Belgien som turistmål

Alibaba skal spille en nøglerolle i det nye, store projekt, og i særdeleshed ved at hjælpe europæere med at nå det kinesiske marked. For at krydre aftalen yderligere, synes Alibaba også at have tiltrukket kinesiske turister.

-Alibaba kommer også til at arbejde tæt med den belgiske regering for at fremme Belgien som et attraktivt turistmål for kinesiske turister.

Vicepremierministeren i Belgien og Alibaba's administrerende direktør siges at have arbejdet hårdt i de sidste seks måneder på det nye partnerskab, der har til formål at støtte e-handel mellem Europa og Kina.

Annonce