Alibabas grundlægger stempler ud

”Jeg kan lære meget af Bill Gates, men…”

Jack Ma var engelsk-lærer, før han grundlagde Alibaba for 20 år siden i sin lejlighed i Hangzhou, Kina – en internetkolossus, der er flere hundrede billioner værd i dag.

Annonce

Og i dag, på sin 55-års fødselsdag, forlader Jack Ma sit hjertebarn. Ifølge Reuters blev afskeden annonceret for et år siden, og nu er det på tide at stemple ud og forlade bygningen.

Offentliggørelsen af den ”tidlige” pension var faktisk ganske usædvanlig, i og med at New York Times er blokeret i Kina grundet censurer, og derfor var der ingen officiel erklæring fra Alibaba.

Men i et interview med Bloomberg TV den 7. september 2018, antydede Jack Ma sine pensionsplaner og udtalte, at han ville følge i fodsporene på Microsofts grundlægger, Bill Gates, ”én af ​​verdens mest produktive filantroper".

- Der er en masse ting, jeg kan lære af Bill Gates. Jeg vil aldrig blive lige så rig, men én ting, jeg kan gøre bedre, er at gå på pension tidligere, sagde Alibaba-grundlæggeren i samme interview.


Begyndelsen på en ny æra

I forbindelsen med sin pension, fralægger Jack Ma sig også ansvaret som formand.

Alibabas enorme succes i Kina har gjort Jack Ma til landets rigeste mand. Ifølge Forbes er han god for omkring 260 milliarder danske kroner.

Planerne fremadrettet er, at Jack Ma nu vil bruge væsentlig mere tid på uddannelse og velgørenhed. Det fortalte han til New York Times i et interview.

Han har endvidere refereret til sin fratrædelse som ”begyndelsen på en æra” frem for en afslutning.

Annonce

Mas 'erstatning bliver Daniel Zhang, den nuværende administrerende direktør i Albaba, som vil styre den gigantiske koncern med omkring 100.000 ansatte og en markedsværdi på lige knap 3,2 billioner danske kroner.