Amazon er på vej til Danmark – danske boghandlere slår alarm

Indgår aftale med Gyldendal. 

Det har været et fyldigt, spekulativt univers i den seneste tid, som har omhandlet, hvorvidt Amazon slår rødder i Norden – eller sågar i Danmark.

I slutningen af april skrev vi om, at der var reelle tegn på etablering i vores naboland, Sverige. Den globale markedsplads søger nemlig ansatte til sin svenske filial Amazon EU Sarl, der specifikt vedrører europæisk e-handel.

Annonce

LÆS OGSÅ: Jobpopslag afslører Amazons planer i Norden

I forhold til Danmark og Norge, er det dog,  indtil videre, kun muligt at finde jobopslag, der er AWS-relateret. Ikke desto mindre er der nu opstået tegn på, at det danske land godt kunne være den næste i rækken.

Er Amazon i gang med at planlægge en åbning i Danmark?

Ifølge Børsen har Amazon indgået en agtale med forlaget Gyldendal om levering af danske bøger til bogforhandleren ”The Book Depositoty”, som er Amazon-ejet.

LÆS OGSÅ: Skubber krisen Amazon tættere på Norden?

Amazon skal også have kontaktet både Lindhardt & Ringhof samt Politikens Forlag om det samme, men der er endnu ikke en aftale på plads.

Alt, der handler om fremtidige planer, for eksempel åbningen af en dansk forretning og generelle planer for Danmark, er spekulationer, som jeg hverken kan eller vil kommentere, skriver selskabet til avisen.

Nyhederne har fået Boghandlerforeningen til at reagere. I en pressemeddelelse, udsendt onsdag eftermiddag, er holdningen til et potentielt indtog meget klar.

LÆS OGSÅ: Amazon sniger sig ind på Norden – kopierer løsning fra Klarna

Annonce

Går det, som det er gået i andre lande, vil Amazon gennem en meget aggressiv prissætning forsøge hurtigt at opnå betydelige markedsandele – og samtidig få så mange kunder som muligt til at blive "prime"-medlemmer, skriver Boghandlerforeningen i meddelelsen.

I den forbindelse komme endvidere en stærk opfordring til at støtte det lokale handelsliv.

Corona-krisen har vist, at der er masser af kampgejst og kreativitet både i de fysiske butikker og netbutikkerne. Og rigtig mange danskere har under krisen fået øjnene op for, hvor vigtigt det er at have et lokalt handelsliv.

LÆS OGSÅ: Ny rapport: Skandinaviske kunder stortrives på Amazon