Amazon jaget på porten af newyorkerne

Massiv modstand mod nyt Amazon-hovedkontor i Long Island City

Annonce

Tilbage i november bekendtgjorde Amazon sin planer om et nyt hovedkontor fordelt på to lokationer – én i New York og én i den nordlige del af delstaten Virginia – hver med potentielt 25.000 ansatte og med det fælles kælenavn ”HQ2”.

Ifølge CNN har Amazon nu skrottet planerne for New York.

Annonce

– Efter mange overvejelser har vi besluttet ikke at gå videre med vores planer om at bygge et hovedkvarter for Amazon i Long Island City, Queens. En række delstats- og lokalpolitikere har gjort det klart, at de er imod vores tilstedeværelse, og at de ikke vil samarbejde med os for at opbygge den slags forhold, der er nødvendige for at gå videre med det projekt, vi og mange andre havde set for os i Long Island City, siger en talsmand fra Amazon.

Ifølge Bloomberg var både New Yorks guvernør Andrew Cuomo og byens borgmester Bill de Blasio meget opsatte på at få Amazon til New York, og myndighederne har endda lovet Amazon 3 mia. dollars (knap 20 mia. kr.) i støtte.

Protesterne hober sig op

Sidstnævnte har for alvor fået sindene i kog. Mange frygter også, at et Amazon-hovedkontor i New York vil lægge yderligere pres på den allerede hårdt pressede undergrundsbane, og at huslejepriserne vil stige, så nuværende beboere tvinges ud.

En senator, der repræsenterer Long Island City, udtaler:

– Amazons opførsel i dag viser, at de ville have været en dårlig partner for New York under alle omstændigheder. I stedet for at engagere sig i fællesskabet, som de ønskede at ændre, fortsatte Amazon med at true politikerne for at få deres vilje.

Det er ikke kun politikerne, der ønsker Amazon derhen, hvor peberet gror. Mere end 50 organisationer skriver i et fælles, offentligt brev til Amazons CEO Jeff Bezos:

– Som du har set, arbejder New Yorkerne for at gøre deres by til et sted, hvor alle bidrager, hvor alle har noget at skulle have sagt om deres egen fremtid og hvor naboer passer på hinanden, uanset hvordan de ser ud eller hvor de kommer fra. Og Amazon har vist, at de nægter at følge disse regler.

Meget tyder på, at New York ikke er den eneste by, der siger nej tak til Jeff Bezos’ imperium. Af de godt 50 organisationer er 12 aktive over hele USA og må også forventes at modsætte sig Amazons etablering i andre byer.Amazon har efter sigende ikke planer om at finde en ny lokation som erstatning for New York, men holder fast i planerne om at opføre projekter i North Virginia og Nashville.