Amazon løfter sløret: Er det nu, de kommer til Skandinavien?

Amazon holder pressekonference i Stockholm her til morgen

UPDATE: Det svenske medie market.se, som var til stede under pressekonferencen, beretter nu, at hele pressekonferencen handlede om Amazon Web Services. Adm. direktør for Amazon Web Services i Norden og Baltikum Guido Bartels, fortalte bl.a. om lanceringen af deres sky-tjenester og deres 3 svenske datacentre, som nu er formelt åbnet.

Annonce

Der har længe verseret rygter om den amerikanske markedsplads Amazons mulige etablering i de skandinaviske lande. Ifølge Svenska Dagbladet forvandles rygterne muligvis til fakta, når Amazon i dag holder pressekonference i Stockholm.

LÆS OGSÅ: Amazon Go kommer et skridt nærmere Danmark

Forbereder sig på sit indtog i Skandinavien

Meget tyder på, at det ikke er et spørgsmål, OM Amazon kommer til Skandinavien, men HVORNÅR det kommer til at ske.

I foråret købte Amazon i alt 30 hektar byggegrunde i Eskilstuna, Västerås og Katrineholm, som alle er logistisk godt placeret godt 100 km vest for Stockholm.

Både købet af byggegrundene og opførelsen af bygningerne har været meget tys-tys, men det kan jo godt være lidt svært at skjule 8 bygninger på hver 25.000 kvadratmeter. Rygtet siger, at lokationen i Sverige skal være Amazons hovedsæde og lager for hele Skandinavien.

Amazon skal efter sigende også gennem længere tid have rekrutteret e-handels-kyndige medarbejdere i Stockholms-området, og det svenske dagblad Dagens industri skrev i sommer, at Amazon havde købt domænet amazon.se og ansøgt om lov til at levere betalingstjenester i Sverige.

Sidst, men ikke mindst underskrev Amazon for nylig en 3-årig aftale med PostNord. Aftalen er en forlængelse af en tidligere aftale. PostNords svenske CEO Annemarie Gardshol ønskede ikke at kommentere aftalen nærmere, da det svenske nyhedsbureau TT talte med hende.

LÆS OGSÅ: Online markedspladser – Trussel eller mulighed?

Annonce

Ikke sikkert endnu

Selv om meget tyder på, at en skandinavisk Amazon-lancering nærmer sig, kan det dog ikke udelukkes, at emnet for dagens pressekonference i stedet bliver de datacentre, som også skal placeres på Amazons arealer vest for Stockholm.