Amazon nægter at opgive antallet af syge – nu har syv mistet livet

”De ville ikke sige noget, hvis det ikke var for folk, der stillede spørgsmål". 

En Amazon-lagermedarbejder i Indianapolis har mistet livet til COVID-19, bekræfter virksomheden.

Det bringer det totale dødsantal op på syv, angiveligt. Det præcise tal er nemlig svært at komme i nærheden af.

Annonce

Flere medarbejdere hos afdelingen i Indianapolis, IND8, har kun fået informationer om dødsfaldet gennem rygter. De fortæller samtidig, at ledelsen først begyndte at informere medarbejderne efter en direkte konfrontation om hændelsen.

Det skriver The Verge.

De ville ikke sige noget, hvis det ikke var for folk, der stillede spørgsmål,  siger en medarbejder, der har bedt om at være anonym.

Amazon har gentagne gange afvist at melde ud, hvor mange lagermedarbejdere, der helt præcis er diagnosticeret med, eller døde, af virussen.

En talsmand fra Amazon udtaler dog, at virksomheden blev gjort opmærksom på medarbejderens død den 30. april og derefter blev alle ansatte i bygningen straks underrettet.

Vi er kede af tabet af en kollega på vores arbejdsplads her i Indianapolis, siger virksomheden i en erklæring.

I marts kritiserede flere medarbejdere også selskabet for ikke at have meddelt ansatte, når deres kolleger blev diagnosticeret med COVID-19.

Amazon sender nu tekstalarmer eller automatiske opkald, rundt, når en medarbejder diagnosticeres – alarmerne henviser dog ofte kun til "flere nye tilfælde".

Annonce

På den måde har de resterende medarbejdere været overladt til at holde styr på alarmerne selv for at afdække omfanget af smitten i deres afdeling.

Hos IND8 har en medarbejder "indsamlet" disse alarmer og konkluderer, at mindst 800 Amazon-lagerarbejdere er blevet diagnosticeret med virussen.