Amazon tester andres vin på egne flasker

Vil udrulle ”nyt” koncept i Europa

Annonce

GLS, PostNord, DHL og DAO har gjort det i årevis. Ifølge Bloomberg lancerer Amazon nu sin version af det populære leveringskoncept.

Pakkeshops er ikke nogen ny opfindelse. Her i Danmark har vi i over 10 år haft mulighed for at hente vores pakker i supermarkeder, på tankstationer og i detailbutikker, og pakkeshops er blevet utroligt populære i de europæiske lande.

Annonce

Nu lægger Amazon sig i slipstrømmen med lanceringen af Amazon Counter, som i det store hele er magen til det, vi allerede kender fra de store fragtfirmaer.

LÆS OGSÅ: Online markedspladser – Trussel eller mulighed?

Hvorfor Europa og ikke USA?

Amazon lancerer som regel først sine tjenester på det amerikanske marked, men denne gang har man valgt at starte i Europa. Ifølge Amazon hænger det sammen med den store efterspørgsel på den ”nye” leveringsform kombineret med en høj penetration af online-detailhandel.

Og hvorfor dog ikke vælge et modent marked, hvor konkurrenterne allerede har gjort en stor del af benarbejdet?

Amazon er faktisk allerede afprøvet Amazon Counter i Skotland i samarbejde med den britiske modekæde Next, og efter positiv respons fra de skotske kunder lancerer Amazon nu konceptet i modekædens godt 500 fysiske butikker i hele Storbritannien.

Simon Wolfson, CEO for Next, ser samarbejdet som en mulighed for at styrke Nexts position på markedet.

LÆS OGSÅ: Mulig ny, dansk fragtgigant på vej

– I en hård detailhandel er det vores mål, at Amazon Counter vil bidrage til fortsat relevans og levedygtighed for vores butikker, siger Simon Wolfson i en pressemeddelelse.

Amazon har også indgået lignende aftaler med flere italienske butikker, bl.a. boghandlerkæden Giunti. 

– Vi er glade for, at kunderne kan opleve denne service hos en af ​​de tusindvis af butikker, der nu bruger Counter. Men vi stopper ikke der. Vi arbejder nu aktivt for at få endnu flere partnere ombord i hele Europa, siger Patrick Supanc, direktør for Lockers & Pickup hos Amazon.

Han fortæller også, at Amazon Counter ikke på nuværende tidspunkt omfatter returnering af pakker, men at der arbejdes på at give kunderne mulighed for dette.

Nyheden om Amazon Counter kommer ikke længe efter, at Wish lancerede sit pakkeshop-koncept Wish Local i flere europæiske lande.