Apple satser stort med nyt betalingskort

Lancerer bank-uafhængigt betalingskort med kontante bonusser

Annonce

Et Apple-logo, en chip og et navn. Det er alt, hvad der kommer til at være på det minimalistiske titanium-betalingskort, som kommer til at bære navnet Apple Card. Oplysninger som kortnummer, CVV, udløbsdato og signatur er kun synlige i Wallet-appen i kortholderens iPhone. 

Kortet findes naturligvis også i en digital udgave, som befinder sig i selvsamme Wallet-app, og som ifølge den amerikanske tech-side CNET bygger på Apple Pay. Der er dog en væsentlig forskel mellem Apple Card og Apple Pay.

Annonce

Mens Apple Pay skal tilknyttes et eksisterende kreditkort og derfor kun kan bruges, hvis brugerens bank understøtter tjenesten, har alle iPhone-brugere som udgangspunkt mulighed for at få et Apple Card. Det kræver dog en kreditgodkendelse, og hvad den indebærer, forlyder der endnu intet om.

LÆS OGSÅ: Dansk betalingsgateway med vokseværk

Går uden om bankerne

Apple Card er blevet til i et samarbejde mellem Apple, MasterCard og Goldman Sachs, som er en af verdens største investeringsbanker. I kraft af samarbejdet fungerer Apple i princippet som en bank, der kan udstede kreditkort i samarbejde med MasterCard. Dermed har Apple vristet sig fri af behovet for at vinde bankernes gunst.

Det betyder, at Apple Card kan bruges til mobilebetaling i apps, webshops og fysiske butikker overalt i verden, blot de understøtter betaling med MasterCard.

Det store, forkromede overblik

Ifølge Apple får indehavere af det nye betalingskort mulighed for at følge med i deres forbrug, lån og bonusprogrammer ved hjælp af overskuelige infografikker og statistikker.

Man kan f.eks. se, hvor mange penge man har brugt på hvad, hvor pengene er brugt, hvor meget man skylder, og hvor lang tid det tager at tilbagebetale en eventuel gæld.

Apple Card benytter sig også af Apple Maps og machine learning. Hvor posteringerne på en konto normalt kan have intetsigende eller måske endda kryptiske navne, bruger Apple f.eks. oplysninger om geografisk placering til at regne ud, hvilken butik du lige har spenderet penge i.

LÆS OGSÅ: Fremtidens bæredygtige betalinger

Bonus man kan bruge til noget

Apple gør op med tidens avancerede pointoptjeningssystemer, som ofte ikke giver nogen nævneværdig gevinst for brugeren i sidste ende. Med Apple Card får brugeren slet og ret penge, hver gang vedkommende bruger sit kort.

Daily Cash, som bonusordningen hedder, giver 1 % i bonus, når man bruger sit fysiske Apple Card, 2 % ved digitale køb (f.eks. i en webshop) og 3 % ved køb i Apple Store eller via en Apple-tjeneste. Pengene kan bruges med det samme, og man vælger fuldstændig selv, hvor de skal bruges, og hvad de skal bruges til.

Lanceres til sommer

Amerikanerne bliver de første, der får mulighed for at bestille et Apple Card. Det kommer til at ske i løbet af sommeren, men Apple har endnu ikke opgivet en dato for lanceringen.