Automatisering af e-handelslagre hos giganter

Postnord og Stadium ridder med på den højteknologiske bølge.

Mange onlinebutikker oplever den stigende aktivitet på markedet, og for at følge med moderniserer Postnord og Stadium nu deres svenske lager til e-handel.

Annonce

Det kommer til at betyde, at de manuelle arbejdsgange er blevet enten suppleret eller fuldstændig udskiftet med løsninger inden for automatisering.

- Med den udvikling inden for e-handel, som vi har haft i flere år, og særligt i det forgangne, har det været nødvendigt for os at finde en mere effektiv logistikløsning, hvor vi går fra manuel håndtering til automatisering, fortæller Daniel Johansson, logistikchef hos Stadium, i en pressemeddelelse.

Plads til 74.000 opbevaringskasser

Den nye automatisering bliver leveret af SSI Schäfer og kommer til at munde ud i en skræddersyet totalløsning. Det inkluderer shuttlesystemet Cuby, pakkestationer, convoysystemer til intern transport, reoler samt et WMS-system, som kan styre løsningen.

- Løsningen består af seks shuttle-gange, der hver især er 100 meter lange og 10 meter høje med plads til 74.000 opbevaringskasser, fortæller Anders Bohlin, Sales Manager, SSI Schäfer Sverige.

Det splinternye lager skal kunne håndtere flere kundeopgaver simultant, og bliver derfor designet som en fleksibel platform. Løsningen skal være omkostningseffektiv og kunne møde virksomhederne behov for både opbevarede mængde varer og antallet af transaktioner, uanset størrelse.

- Løsningen fjerner således den tærskel, der kan være for mindre webshops for at komme i gang med automation på lageret. De kan drage fordel af automatisering tidligere sammenlignet med, hvis de selv skulle foretage en investering i automation,” fortæller Magnus Lindskog, produktionschef hos PostNord TPL.

Den nye automatiseringsløsning kommer til at berøre e-handelslogistikken for alle virksomhederne i Stadium-familien: Stadium, Stadium Outlet og Sneakers Point.

Kilde: Scm.dk

Annonce