Milliardkoncern trækker bremsen på Vesteuropas højeste bygning

"Kræver grundige overvejelser."

Milliardæren Anders Holch Povlsen har, med sit hjertebarn Bestseller i hånden, haft skyhøje ambitioner i et stykke tid nu.

Kort før nytår ansøgte modekoncernen om byggetilladelse til Ikast-Brande Kommune.

Annonce

En tilladelse, der skal give koncernen lov til at opføre projektet ”Tower & Village”, hvilket indebærer opførslen af en 320 meter høj bygning - potentielt Vesteuropas højeste. Bygningen er nemlig planlagt til at skulle ”brede sig” på hele 645 tusinde kvadratmeter.

Selvom byggeriet aldrig har været sat i bero, har realiseringen været træg siden midten af 2019.

Og nu er byggeriet, Ifølge Finans, blevet sat på pause.

 Lige nu har vi trykket pause, men vi har ikke trykket stop. Med indsendelse til byggetilladelse sikrer vi at projektets hidtidige projektering ikke ud-dateres, men netop kan godkendes af myndighederne. Derved har vi et projekt, som når tiden er moden, ligger klar til at starte op igen. Indsendelsen skal på ingen måde ses som en sejrssikker handling. Hvornår vi starter op igen er endnu ikke klart, siger Anders Krogh til Brande.dk.

Han tilføjer:

Et projekt af denne karakter vil alene på grund af den økonomiske investering det kræver, aldrig kunne tages for givet, og det kræver derfor løbende grundige overvejelser.


Et tocifret millionunderskud

Og de er måske meget godt at overveje den økonomiske belastning, hvis man tager de seneste regnskabsår for Bestseller i betragtning.

I starten af januar berettede vi om et to-cifret mullionunderskud.

Annonce

LÆS OGSÅ: Bestseller-kongens netbutik i tocifret millionunderskud

I regnskabsperioden 2017/2018 lød resultatopgørelsen for Bestseller på minus 15 millioner kroner – det er steget markant i perioden 2018/2019, hvor Stylepit A/S ender med et minus på over 26 millioner kroner.

Faktisk er det lang tid siden, selskabet har haft et plus på bundlinjen. Vi skal helt tilbage til regnskabsperioden 2013/2014, hvor overskuddet landede på 15 millioner kroner.