Boozt drejer nøglen om: “En smertefuld oplevelse”

Taber 25 millioner.

Boozt lukker sin butik Beauty by Boozt i centrum af København. Det skyldes et mislykket forsøg på at vende butikkens salg en lønsom affære.

Vores Beauty by Boozt i Danmark har banet vejen for vores nuværende, stærke onlineposition på Boozt.com. Men set ud fra et økonomisk perspektiv har det været en smertefuld oplevelse, siger Boozt's CEO, Hermann Haraldsson, i en kommentar.

Annonce

Lejekontrakten til butikken løber i yderligere otte år, men Boozt kommer til at kunne forlade lokalerne i april 2022, takket være en klausul i kontrakten.

Konsekvensen er en ekstraordinær nedskrivning på SEK 35 millioner (DKK 25 mio.). Det er dyrt, men et meget bedre alternativ end at holde butikken åben med betydelige, akkumulerede tab. Da vi er forpligtet til at drive forretning i lokalerne indtil april 2022, vil vi omdanne butikken til en Booztlet-butik i den tilbageværende lejeperiode.

Den nye Booztlet-butik vil være åben indtil kontrakten udløber. Samtidig venter en ny skønhedsbutik i Malmø.

I dag præsenterer Boozt også sine tal for årets første kvartal.

Salget steg med 7,5 procent til SEK 766 mio, hvilket svarer til omkring 540 millioner danske kroner.

På samme tid er driftsresultatet faldet markant til -62 millioner kroner (319 procent) hvilket siges at have noget at gøre med nedskrivningen af ​​varebeholdninger, som Boozt blev tvunget til at foretage ifm. corona-pandemien.