Bulgarsk ord for prostitueret skabte uventede problemer for dansk webshop

”Patentbureauet vidste ikke, om de skulle grine og græde, da de fortalte os det”

Annonce

Da den danske webshop Curvii for nylig ansøgte om varemærke i EU, satte de bulgarske myndigheder foden i døren – og med god grund.

Set med bulgarske øjne er der lidt for stor lighed mellem ordet ”Curvii” og det bulgarske ”kurvi”, som betyder prostitueret, og da et varemærke ikke må være stødende, gjorde de bulgarske myndigheder indsigelse mod varemærkeansøgningen, skriver Curvii i en pressemeddelelse.

Annonce

Kent Medom, som er indehaver af Curvii, fik besked om indsigelsen af det patentbureau, som Curvii havde fået til at hjælpe med varemærkeregistreringen.

– Patentbureauet vidste ikke, om de skulle grine og græde, da de fortalte os det. Det viste sig nemlig, at Curvii minder om en variation af det bulgarske ord for prostitueret, fortæller Kent Medom og fortsætter: Vi tog kontakt til vores private netværk i Bulgarien. Meldingen var, at vi lige så godt kunne glemme det, da de er meget krakilske med den slags i Bulgarien, hvis der bare er den mindste antydning af et eller andet.

Ingen havde troet, at der ville komme protester fra et land som Bulgarien. Hvis nogen skulle vælge at spænde ben, havde man forventet, at det ville være briterne.

– Patentbureauet var lidt skeptiske i starten, fordi Curvii, som vi staver med to i’er, lægger sig lidt op ad det engelske ord curvy, som betyder at have kurver. Vi troede derfor, at det kunne være lidt svært at få varemærkeregistrering på baggrund af det, men vi gav det en chance, siger Kent Medom.

LÆS OGSÅ: Hvem har stjålet mine tekster?

En lang, men nødvendig proces

Curviis succes med at sælge dametøj i store størrelser har ført til flere forsøg på ulovlig kopiering.

– Efterhånden som vi voksede, fandt vi ud af, at det blev vigtigere for os, at vi sikrede vores rettigheder, fordi folk var begyndt at kopiere os og stjæle vores produkter, billeder og domænenavne, der lyder lidt som vores. Der blev fundet på mange kreative ting, fortæller Kent Medom.

Efter afslaget på ansøgningen om fælles varemærkeregistrering i hele EU står Curvii nu over for en langt mere omfattende proces for at beskytte deres varemærke. Nu må virksomheden ansøge om varemærke i hvert eneste land, de ønsker at være varemærkebeskyttede i.

På nuværende tidspunkt er det danske varemærke på plads, mens Curvii afventer godkendelse fra de norske myndigheder.