Corona presser produktlager hos elektronikgigant: ”Vi kan løbe tør”

 Forberedt på forsinkelser.

Det kan meget snart blive en udfordring at få fingre i enten en bærbar computer eller en iPhone.

Coronavirusset spreder sig og har lukket flere fabrikker i Kina, hvor en række af de helt store elektronikselskaber får produceret deres varer eller dele til dem.

Annonce

Det er noget, som man mærker hos Elgiganten, der i Danmark har mere end 30 butikker med salg af forskellige elektronikprodukter.

Vi begynder at kunne se, at leverandører har svært ved at levere alle de produkter, som vi har behov for. I hvilken grad, det vil berøre vores kunder, er fortsat usikkert. Men naturligt nok kan udfordringerne for vores leverandører på et tidspunkt også komme til at ramme os som forhandler, hvis vi ikke kan få nok produkter på hylderne, siger Peder Stedal, administrerende direktør hos Elgiganten.

I den forbindelse er det ikke usandsynligt, at der kommer et tidspunkt, hvor den store kæde løber tør for specifikke varer.

Vi er godt forberedte og har i kraft af vores størrelse en meget bred palet af produkter til vores kunder. Men vi kan ikke udelukke, at vi i perioder kan løbe tør for enkelte produkter som følge af dette, siger Peder Stedal.

Et af de elektronikselskaber, der i særdeleshed er ramt af den voksende epidemi, er Apple, som for nylig måtte sænke sine forventninger til salget i det kvartal, der startede med årsskiftet.

Apple begrundede selv nedjusteringen med en mindre end ventet produktion af iPhones og en mindre end ventet efterspørgsel i Kina.

/ritzau/

Annonce