Så mange danskere undgår fyresedlen og sendes hjem med løn

”Absolut førsteprioritet”

Corona-udbruddet rammer danskernes arbejdspladser, når butikker og ordrebøger står tomme.

Og den trepartsaftale om lønkompensation, som regeringens og arbejdsmarkedets parter har indgået, ser ud til at være et populært hjælpemiddel.

Annonce

Tal fra Erhvervsstyrelsen viser, at der er sendt ansøgninger for mere end 150.000 danske lønmodtagere, som dermed kan undgå en fyreseddel og i stedet blive sendt hjem med fuld løn.

Det her er en fantastisk god nyhed midt i al det triste, for det betyder, at tusindevis af danskere er sendt hjem med ro i maven og kan beholde deres job og løn. Regeringen har lavet hjælpepakker for knap 400 milliarder kroner, og det at beholde danske arbejdspladser har været en absolut førsteprioritet. At så mange har søgt viser jo bare, at ordningerne virkelig har sit værd derude. Det er også derfor, at både hjælpepakkerne, vi har lavet med Folketingets partier, er blevet udvidet og justeret, og trepartsaftalen om lønkompensation er blevet forlænget. Det er jeg utrolig glad for, siger erhvervsminister Simon Kollerup.

Fra Statens side bliver der tilbudt et maksimum på 30.000 kroner om måneden pr. medarbejder, hvilket gælder både funktionærer og ikke-funktionærer.

Beskæftigelsesminister, Peter Hummelgaard, er begejstret for at aftalen er lykkes.

Lønkompensationsordningen er et sikkerhedsnet til lønmodtagere i denne meget vanskelige tid. Jeg er enormt glad for, at vi med aftalen allerede er lykkedes med at holde hånden under 150.000 danskere, så de både har beholdt deres arbejde og deres løn. For bag hvert eneste tal i statistikken gemmer sig et menneske, der i stedet for en fyreseddel nu får at vide, at de kan beholde deres job og levebrød. Og med forlængelsen af trepartsaftalen og udvidelsen af hjælpepakkerne kan vi hjælpe endnu flere, siger han.

Lønkompensationsordningen gælder fra og med den 9. marts til og med den 8. juli 2020.