Danish Crown indgår millardaftale med Alibaba: Alt er revet væk

Ny fabrik i Kina melder udsolgt fem år ud i fremtiden.

Det varer ikke så længe, før Danish Crown åbner sin kæmpestore, nye fabrik i Kina. Og allerede nu er alle varerne fuldstændig udsolgt fem år ud i fremtiden.

Annonce

Der er nemlig blevet underskrevet en femårig aftale med Win-Chain om ugentlige leverancer på 250 tons grisekød fra fabrikken, der er planlagt til at åbne dørene i sommeren 2019.

Aftalen mellem Danish Crown og det Alibaba-ejede selskab Win-Chain har en værdi på minimum 2,3 milliarder kroner.

- Det er fantastisk for Danish Crown at kunne indgå en så stor og omfattende aftale med Win-Chain og Alibaba Group. Med et slag bliver vores produkter tilgængelige på både Win-Chains digitale platforme og i de Alibaba-ejede supermarkedskæder i hele Shanghai-regionen, siger Danish Crown-topchef Jais Valeur i en pressemeddelelse.

Siden august 2017 har Danish Crown haft et tæt samarbejde med Alibaba Group, med afsæt i en aftale om salg og markedsføring af Danish Crown-produkter på den digitale platform T-Mall.

Kina er også helt overordnet en vellykket og interessant samarbejdspartner. Danish Crown har i en årrække haft en stor og succesfuld eksport af fersk svinekød til landet.

Hidtil har kunderne i stort omfang været kinesiske distributører og den kinesiske forædlingsindustri, men forbrugsmønsteret i Kina er i hastig forandring, og det er en hjørnesten i Danish Crowns strategi at komme tættere på forbrugerne i netop Kina.

Vækst i e-handlen er der flere fabrikker på vej?

- Det kinesiske marked flytter sig enormt hurtigt lige nu, og der sker egentlig tre ting sideløbende. For det første er der en kolossal vækst i e-handlen, hvor forbrugere køber varerne og får dem leveret derhjemme få timer senere. I min optik har Shanghai i dag verdens mest avancerede marked for e-handel. Dernæst er forbrugerne i stedet for at købe fersk kød på de såkaldte ”wet markets” begyndt at købe detailpakkede produkter i supermarkederne, præcis som vi kender det i Danmark. Endelig spiser flere og flere kinesere ude, ligesom vi ser i USA eller Europa. Nu kommer vi længere frem i værdikæden i Kina, og det ser jeg et markant potentiale i, tilføjer Jais Valeur.

Danish Crown tog i foråret det første spadestik til koncernens første forædlingsfabrik i Kina. Fabrikken ligger under 100 kilometer fra Shanghai og bliver på 17.000 kvadratmeter.

Annonce

Den er bygget til årligt at kunne producere op til 14.000 tons forædlede produkter til først og fremmest de over 80 mio. mennesker, der bor i Shanghai-området, men i mindre grad også til resten af Kinas befolkning på knap 1,4 mia. mennesker.

- Kina er et af vores absolut største markeder og fabrikken i Pinghu er tænkt som vores brohoved for dansk grisekød til de kinesiske forbrugere. Hvis vi lykkes med den operation, så er det bestemt ikke utænkeligt, at vi indenfor få år vil havde lignende fabrikker ved andre kinesiske storbyer, afrunder Jais Valeur.