Dansk mærke vinder copyright-retssag over Zara-ejere

”Vi ville vise, at globale giganter ikke uhindret kan stjæle designs”

Det har været undervejs i fire år, men nu har det aarhusianske regntøjsmærke, Rains, endelig vundet en retssag omhandlende patentkrænkelse.

Det langtrukne slag stod imod selskabet bag Zara-kæden, Inditex.

Annonce

Sø- og Handelsretten afsagde dom i fredags og slår dermed fast, at gigant-koncernen har kopieret designet på to regnjakker fra det danske mærke.

Inditex må derfor frem med pengepungen, men kompensationsbeløbet fastsættes dog først senere.

Vi ville vise, at globale giganter ikke uhindret kan stjæle designs og overtræde rettigheder som en del af deres forretningsmodel. Vi er vidende om, at mange professionelle både i og uden for modebranchen har ventet spændt på resultatet af denne retssag for potentielt at følge i vores fodspor, siger medstifter og forretningsudvikler i Rains, Daniel Brix Hesselager, i en pressemeddelelse.

Rains har tidligere fortalt om, hvordan de indkaldte vidner fra kinesiske fabrikker var blevet direkte bedt om at kopiere de famøse Rains-jakker.

Dommen gør, at Inditex ikke kan markedsføre de kopierede produkter i danske Zara-butikker, men Rains overvejer nu også at forsøge sig med en international retsag, eksempelvis på Inditex' hjemmebane i Spanien.

Hvor Inditex hører hjemme, kunne være en oplagt idé, kommenterer Daniel Brix Hesselager til Børsen.

Du kan læse mere om dommen her hos hos Sø- og Handelsretten.

Annonce