Netsupermarked: Selvkørende robotter bliver næste skridt

Skal små robotter levere dagligvarer lige til døren i Danmark?

Det vil betyde, at prisen for levering af varen vil falde og leveringshastigheden vil stige, siger Stefan Plenge, administrerende direktør og stifter af Nemlig.com.

Annonce

Regeringen og Dansk Folkeparti vil udarbejde en forsøgsordning for små, selvkørende robotter, der kan levere varer.

Flere danske supermarkeder, som sælger varer på nettet, er begejstret for den nye ide. Direktøren fra Nemlig.com er også positivt stemt og ser mange fordele ved den potentielle udvikling inden for leveringsløsninger:

- Den næste helt store revolution er, når vi inden for en overskuelig årrække får indført selvkørende robotter og biler på vejene. Det bliver en af de største game changers, fordi det vil betyde, at prisen for levering af varen vil falde og leveringshastigheden vil stige, siger han.

Ifølge Transportministeriet skal robotterne køre omkring seks kilometer i timen side om side med fodgængere på fortovet. Det forventes, at robotterne vil kunne levere varer over afstande på to til tre kilometer.

- I dag er vores distribution anderledes, fordi vi distribuerer fra et centrallager, men jeg kunne sagtens se en situation, hvor robotter i stil med de her kunne bringes i spil i tætbefolkede områder som København, hvor det også er begrænset med parkeringspladser, siger Stefan Plenge.

Coop, der står bag kæder som Fakta, Irma og SuperBrugsen, synes også at finde den nye leveringsløsning interessant, fortæller informationsdirektør Jens Juul Nielsen.

- Vi kommer til at se danskernes måde at købe dagligvarer på dramatisk, og selv om vi ikke har nogle helt aktuelle planer om at gøre det, kan det sagtens være en løsning i fremtiden, siger han.

Og ifølge Stefan Plenge er udviklingen lige om hjørnet:

Annonce

- Kigger man mod udlandet er der allerede store fremskridt på området. Hvis ellers de danske politikere er klar til at teste teknologierne af, er fremtiden ikke langt væk.

/ritzau/

 

Foto: Fra PR. Stefan Plenge, administrerende direktør og stifter af Nemlig.com.