Den perfekte storm: Black Friday hiver 750 millioner kroner i land

Fremgang på 60 procent.

Det ser ikke ud til, at Black Friday nogensinde skuffer.

Og det tyder på, at der er blevet sat endnu en nethandels-rekord for forbrugsfesten, som i år faldt på den 29. november.

Annonce

Hos Foreningen for Dansk Internethandel (FDIH) lyder meldingen, at der fredag blev omsat for 750 millioner kroner rundt omkring i de danske netbutikker.

Vi har haft rekordomsætning i går og den største handelsdag på nettet nogensinde. Vi kan stå inde for tallet 750 millioner kroner omsat i danske netbutikker inden for det sidste døgn, og det er en fremgang på 50-60 procent i forhold til sidste år, siger Niels Ralund, administrerende direktør i FDIH.

Han kalder også Black Friday for "den perfekte storm".

Ét har været, at det lå en uge længere op mod jul, men så har det også været lønningsdag, så alle parametre har været optimale, siger han.

Betalingstjenesten MobilePay tilslutter sig den positive tone – begejstringen er stor:

Det så - med en kliché - helt vildt og ret fantastisk ud. Da fredagen var omme, havde danskerne gennemført 556.000 transaktioner med MobilePay på nettet svarende til et beløb på 376 millioner kroner, fortæller Peter Kjærgaard, pressechef for MobilePay.

Der har været massiv vækst for dette års Black Friday, sammenlignet med sidste år.

MobilPay på nettet steg med omkring 65 procent målt på antal kroner, og målt på transaktioner blev det til en stigning på 77 procent.

Annonce

En stigning på 57 procent

Der har også været langt flere onlinekøb på årets Black Friday – hele 57 procent, oplyser DIBS.

Danskerne er ikke trætte af Black Friday, og slet ikke hvis de i ro og mag kan sidde hjemme i sofaen og finde de gode tilbud, lyder det fra Tanja Oda Sørensen, som er marketingmanager hos Dibs.

I en rapport har DIBS estimeret danskernes samlede onlineforbrug i 2019 til at runde 140,7 milliarder kroner, og det er ikke nogen hemmelighed, at en stor del af det forbrug ligger på Black Friday, fortæller Tanja Oda Sørensen.

Ifølge tal fra Nets blev der, i Danmark, handlet for 1,94 milliarder kroner med dankort på Black Friday sidste år. Det dækker både over handel i fysiske butikker og online.