Det bliver dyrt for detailhandlen

Dankortets fremtid er usikker.

Annonce

Erhvervsorganisationen Dansk Erhverv kvitterer nu for, at både regeringen og Socialdemokratiet har meldt ud, at man fra politisk hold vil sikre Dankortet.

For nylig meldte Jyske Bank ud, at man fremover vil splitte det folkekære
Visa/Dankort op i to.

Annonce

Det har både Forbrugerrådet Tænk og Dansk Erhverv advaret imod, fordi
vurderingen er, at mange forbrugere vil fravælge et kort, som kun kan bruges i
Danmark og vil medføre øgede omkostninger for forbrugere, butikker og samfundet
som helhed.

Nu reagerer dansk politik så. Regeringen har ved erhvervsminister Rasmus
Jarlov meldt ud, at man på langt sigt vil gøre, hvad man kan, for at sikre
Dankortets fremtid.

- Det er godt nyt! Her ser vi regeringen og Socialdemokratiet melde ud, at de står vagt om Dankortet. Dankortet er det billigste system for detailhandlen og for forbrugerne, og der er alle gode grunde til at holde fast i det. Jeg kan godt frygte, at Jyske Banks praksis på sigt breder sig til andre banker, der ser et potentiale for større profit. Derfor er det vigtigt og rigtigt, at politikerne nu går ud og siger højt, at det kan de godt glemme, siger Henrik Hyltoft, markedsdirektør i Dansk Erhverv, i en pressemeddelelse.

Bliver dyrt

Det er danske politikere, der bestemmer, hvilke gebyrer, der må være på Dankort. Det betyder, at bankerne kan tjene flere penge på gebyrer på butikkernes og danskernes bekostning, hvis andre kort vinder frem.

- Et sådant scenarie, som jeg selvfølgelig ikke håber, bliver til virkelighed, vil blive et meget dyrt bekendtskab for detailhandlen og forbrugerne. Overgang fra Dankort til andre kort vil ske gradvist, men i sidste ende kan det meget vel løbe op i hundredvis af millioner af kroner, siger Henrik Hyltoft.