DHL Express bygger en topmoderne hub i Københavns Lufthavn

Investering på 1 mia. kroner.

Annonce

Nu rykker DHL sine danske
aktiviteter op i en helt ny liga.

Når den nye hub står klar i
2023, vil logistikvirksomheden kunne håndtere fem gange flere pakker end i dag.

Annonce

Der er tale om den største investering, den verdensomspændende logistikvirksomhed DHL Express nogensinde har foretaget, ikke bare i Danmark, men i hele Norden.

Investeringen kommer til at få stor betydning for, hvor hurtigt
logistikvirksomheden kan håndtere, levere og videresende pakkerne.

Med nye avancerede automatiseringsanlæg vil DHL fremover kunne
håndtere knapt 37.000 pakker i timen døgnet rundt i den 26.172 m2 store bygning
(inkl. kontorer).

Derfor skal DHL Express forventeligt også ansætte 100 nye medarbejdere.

- Vi ønsker at vokse gennem kvalitet. Derfor investerer vi betydeligt i udvidelsen af vores infrastruktur for at øge effektiviteten og forbedre leveringsevnen. Vores internationale hubber er rygraden i vores globale netværk, der forbinder virksomheder fra alle brancher og private kunder, og giver dem mulighed for at drage nytte af den løbende vækst i e-handel, siger John Pearson, der er global CEO for DHL Express, i en pressemeddelelse.

Normalt skal pakker til og fra Danmark først via DHL’s hubs i Leipzig i Tyskland eller East Midlands i England. Men når den nye hub står færdig, vil fly kunne nå deres destinationer mere direkte og uden yderligere stop undervejs.

Færre stop betyder hurtigere levering, hvilket er forretningskritisk for mange virksomheder og helt afgørende for forbrugerne i dag.

- Vi oplever en enorm vækst i nethandlen hen over grænserne. Derudover forbereder vi os til den fortsatte vækst hos vores kunder – blandt andet hos produktionsvirksomheder inden for pharma og fashion. Derfor laver vi nu en massiv opgradering af vores nuværende faciliteter, så de bliver blandt de mest moderne af vores blot 19 regionale hubs i hele verden. Det viser hvor vigtig en rolle, vi fremover får i netværket. Den nye regionale hub vil gavne både virksomheder og forbrugere i Danmark og hele Norden, siger Atli Einarsson, der er adm. direktør for DHL Express i Danmark.

Fremtidssikring af kapaciteten

DHL Express er godt i gang med yderligere at styrke og fremtidssikre sin forretning. I 2018 indkøbte logistikvirksomheden 14 nye Boeing 777 fragtfly og 5 Airbus A330, så flåden i dag tæller over 260 fly.

I Danmark tog man desuden første spadestik til en ny terminal i Fredericia til mere end 100 mio. kroner. Den vil stå klar i begyndelsen af 2020.

De nye investeringer her i Danmark og andre steder i netværket er en del af vores globale plan for at understøtte vores fremtidige vækst, sikre effektiviteten i det daglige og den høje kvalitet, der får kunderne til at vælge os, siger Atli Einarsson.

Hos Københavns Lufthavn ser adm. direktør Thomas Woldbye DHL’s investering på en milliard kroner som en helt afgørende investering for Danmark – og som et skulderklap til lufthavnen efter flere års godt og tæt samarbejde.

- Luftfragt er afgørende for at fastholde og udvikle Københavns Lufthavn som et vigtigt nordeuropæisk knudepunkt. En udvidelse som den vi nu ser, har været et centralt mål i vores strategi, og vi er meget taknemmelige over, at DHL har valgt CPH for deres nye hub. Vi kan se, at der er et stigende behov for at få skabt gode luftfragt-faciliteter til at håndtere de stigende fragtmængder til og fra eksempelvis Kina. Samme behov har forbrugerne, der handler mere og mere på nettet. Så dette er en virkelig god nyhed for Danmark og regionen, siger Thomas Woldbye.

DHL Express’ kommende fragtterminal bliver placeret på en 43.116
m2 stor grund i lufthavnens østlige fragtområde, hvor der også arbejdes på at
udvikle en helt ny Airport Business Park.