Dronningen har godkendt suspension af parlamentet

Oppositionspolitikere raserkommer der en aftale i hus?

Vi har skrevet en del om Brexit her på Ehandel.dk, fordi det kommer til at have markante konsekvenser.

Annonce

Ingen aftale betyder, at der sættes væsentlige barrierer op for handlen mellem Danmark og Storbritannien. Det vil gå ud over dansk eksport til Storbritannien og koste dansk vækst og arbejdspladser.

LÆS OGSÅ: Brexit er gift for erhvervslivet

Og nu har Brexit taget endnu en kaotisk drejning denne onsdag, da en kontroversiel anmodning fra den britiske premierminister, Boris Johnson, om at suspendere det britiske parlament fra midten af ​​september, blev godkendt af dronning Elizabeth.

Den dristige forespørgsel faldt langt fra i god jord hos premierministerens modstandere, da den forkorter tiden, der er til rådighed for lovgivere, til at blokere et Brexit uden forhandlinger – uden aftale.

Nyheden blev altså mødt med raseri af oppositionspolitikere og endda også fra nogle medlemmer i Johnsons eget parti, der karakteriserede beslutningen som værende uforfatningsmæssig og udemokratisk.

Ifølge CNN har John Bercow, talerøret i Underhuset, kaldt Johnsons strategi en "konstitutionel forargelse."

Brexit er planlagt til at finde sted den 31. oktober 2019, og Johnson har lovet, at U.K. forlader EU på denne dato med eller uden en aftale.

Parlamentets medlemmer - hvoraf et flertal modsætter sig en ikke-aftale – har derfor kun meget få dage, både før og efter suspensionen, til at vedtage enhver lovgivning, der forhindrer et hårdt brud med EU.

Annonce

Suspensionen slutter den 14. oktober efter dronningens tale, hvor monarken fastlægger regeringens dagsorden i House of Lords.


Den britiske befolkning raser med

Mere end 600.000 mennesker har underskrevet en begæring, der kræver, at Boris Johnson grøfter sin plan om at suspendere parlamentet i en måned.

Det skete kun få timer efter, at premierministeren havde offentliggjort sin strategi om at suspendere parlamentet mellem begyndelsen af september og 14. oktober - kun to uger før Brexit-fristen den 31. oktober.

Ifølge Independent har Boris Johnson hævdet, at det er "helt usandt", at alt dette er et forsøg på at sætte en stopper for parlamentsmedlemmer, der blokerer for et Brexit uden forhandlinger.

Men begæringen, som indirekte beskylder premierministeren for udemokratiske handlinger, blev hurtigt en af de mest populære på det officielle parlaments ”petition website”, og regeringen er derfor nødsaget til at afgive en respons.