E-handlen er stadig i voksealderen

DIBS runder 3 milliarder transaktioner

Annonce

Siden de første online betalingsløsninger spirede frem omkring årtusindskiftet, har danskernes købs- og betalingsvaner ændret sig radikalt.

DIBS så dagens lys i 1998 og var blandt de første udbydere af online betalingsløsninger. Virksomheden har således fulgt udviklingen helt fra den spæde start over de første år med begrænset vækst til den stejle del af vækstkurven, vi befinder os på i dag.

Annonce

15 år skulle der gå, før DIBS i oktober 2013 rundede den første milliard online-transaktioner. Det gik noget hurtigere at nå den næste milliard, som DIBS kunne fejre i december 2016, kun tre år og to måneder senere. Tempoet fortsatte med at stige, så den tredje milliard online-transaktioner blev nået på blot to år og fire måneder. Eller sagt på en anden måde: Siden december 2016 har DIBS håndteret 13,6 transaktioner i sekundet.

– 2 år og fire måneder skulle det tage os at vokse fra to til tre milliarder transaktioner. Det kan vi roligt være stolte af, siger Henriette Høyer, salgsdirektør i DIBS, i en pressemeddelelse.

Henriette Høyer lægger dog ikke skjul på, at den imponerende vækst skal ses i lyset af en stærkt voksende e-handel. Ifølge DIBS’ rapport ”Dansk e-handel 2018” brugte danskerne sidste år 23 % flere penge på nettet i 2018 end året før. Hele 133,5 milliarder kroner blev det til – eller godt og vel 23.000 kr. pr. dansk næse. 

– Kigger vi på tallene, så vokser dansk e-handel i snit omkring 20 procent årligt og det kan mærkes, Med 20 år på bagen har vi i DIBS kunnet mærke, hvordan den vækst er kommet støt og i de senere år virkelig har taget fart. Samtidig var vi de første til at åbne for Dankort-betalinger på nettet, så gennem tiden har vi været med til at forme e-handlen, siger Henriette Høyer.