Ebay: ”Vores prioriteter for 2020 er helt klare”

 Nye tal for helåret og fjerde kvartal.

Det er fair at sige, at eBay har gennemlevet en lettere kaotisk tid på det seneste.

Den globale onlinemarkedsplads har været under massivt pres fra aktivist-investorer, som har ønsket sig forandringer i porteføljen.

Annonce

Det helt store omdrejningspunkt har været at enten sælge eller lave et såkaldt ”spin off” på én af eBays største aktiver, Stubhub. En tjeneste, der beskæftiger sig med køb og salg af billetter.

Det endte med en aftale om et salg, som i sin proces avlede uoverensstemmelser mellem den fungerende CEO, Devin Wenig, og den resterende bestyrelse. Det resulterede i hans fratrædelse.

I den forbindelse er Scott Schenkel blevet indsat som Interim Executive Officer hos eBay Inc.

Men på trods af nogle bump på vejen, kigger Scott Schenkel tilbage på et regnskabsår, og et fjerde kvartal, som han er stolt af på virksomhedens vegne. Tallene er netop blevet offentliggjort, oplyser Tamebay.

Jeg er stolt af, hvor godt vores teams har performet det seneste år, og de innovative løsninger, vi har givet vores købere og sælgere.

I løbet af det sidste kvartal er er selskabets salg faldet med to procent og landede på 2,8 milliarder dollars, hvilket svarer til 19 milliarder danske kroner.

Den samlede handelsvolumen i perioden faldt med fem procent sammenlignet med sidste år og udgjorde således 23 milliarder dollars.

For hele året steg salget med 1 procent og landede på 10,8 milliarder dollars, svarende til omkring 73,3 milliarder danske kroner.

Annonce

Når vi går ind i 2020 er vores prioriteter helt klare - vi vil fortsætte med at skabe indtægt gennem vores vækstinitiativer, levere flere salgsværktøjer samt forbedre købsoplevelsen ved at udnytte vores strukturerede datagrundlag. Vi tror på, at disse bestræbelser vil medføre en bæredygtig, rentabel og langsigtet vækst, og jeg er begejstret for de muligheder, der ligger foran os, kommenterer Scott Schenkel.

eBay erhvervede sig Stubhub i 2007 for 310 millioner dollars, og i 2019 blev det meddelt, at Stubhub skulle sælges videre til konkurrenten Viagogo for 4,05 milliarder dollars.