eBays e-mail hacket?

Ikke løst før flere timer efter

Tilbage i 2014 havde eBay en rigtig træls morgen, på godt jysk.

Annonce

Virksomhedsnetværket blev nemlig hacket, og en database med brugeres adgangskoder blev i den forbindelse kompromitteret.

Ifølge virksomheden var der heldigvis ikke noget der ledte hen på, at der var skabt adgang til økonomiske oplysninger.

Sideløbende har flere brugere, over de sidste mange år, også oplevet at deres eBay-konto er blevet hacket.

Fem år senere, mere specifikt i går, blev det igen en lidt vanskelig morgen for Ebay i Storbritannien, som pludselig fik udskiftet deres profilbillede på e-mailen: ebay@ebay.co.uk.

Det er eBays officielle mail, hvilket betyder, at den bruges til en masse forskellige ting. Sælgere på markedspladsen modtager ofte mange e-mails om for eksempel status på deres auktioner på webstedet fra denne særlige e-mail.

Og nu blev alle disse mails pludselig prydet af en halvnøgen kvinde. Noget, som naturligvis fik mange til at reagere.

- Er Ebay blevet hacket ?? Jeg har lige modtaget en e-mail fra Ebay med et upassende profilbillede?!! Det er uacceptabelt. #ebay #disgusting, skriver en oprørt bruger.

Selv dem, der værdsatte det nye billede, synes, det var et upassende valg for virksomhedens officielle e-mail.

Annonce

- Jeg mener, og misforstå mig ikke, at det er et godt billede, men du kan ikke lade det repræsentere din virksomhed, skriver en anden bruger.

Selvfølgelig har Ebay ikke bevidst valgt det pågældende billede, men nogen har enten hacket deres konto eller på anden måde fundet en metode til at ændre profilbilledet.

Det ser dog ud til at have været meget vanskeligere at løse, end man havde forventet, da Ebay flere timer efter, at klagerne begyndte at rulle ind, stadig ikke havde løst problemet.

eBay fik derefter besked på at arbejde sammen med Microsoft for at analysere på, og finde frem til, hvad der helt konkret var sket.