Einstein kompenserer for programmør-mangel

Salesforce gør AI-udvikling tilgængelig for ikke-programmører

Annonce

”Vi mangler 3.500 udviklere alene i Storkøbenhavn og Aarhus-området” skrev Toke Kruse i Finans kort før påske. IT-branchen tørster efter programmører, ikke bare i Danmark, men over hele verden, og det kan mærkes i e-handelsbranchen.

Det voksende behov for skræddersyet kunstig intelligens i ecommerce-systemer har fået medført et tilsvarende behov for AI-programmører – et behov, som på nuværende tidspunkt er svært at få dækket.

Annonce

Det har fået CRM-giganten Salesforce til at udvikle platformen ”Einstein”, som giver ecommerce-folk uden programmerings-færdigheder mulighed for at opbygge deres egne skræddersyede AI-løsninger ved hjælp af ”point and click” og ganske lidt kode.

LÆS OGSÅ: Kunstig intelligens vinder hastigt frem i kundeservice

Hvad kan Einstein?

Einstein er en AI og bygger således på maskinlæring, hvor algoritmer bruger data til at lave forudsigelser. Viser en forudsigelse sig at være forkert, justeres den pågældende algoritme for at gøre fremtidige forudsigelser mere nøjagtige. Jo mere en maskinlærings-algoritme bliver ”trænet”, dvs. jo flere data den behandler, jo mere nøjagtig bliver den. 

Einsteins algoritmer behandler data løbende, f.eks. når en bruger søger, browser, sorterer, kigger på produkter, foretager et køb eller forlader en fyldt indkøbskurv. Det sætter systemet i stand til at personalisere produktanbefalinger, søgeforslag, sortering m.m. og ikke mindst at justere disse, hvis brugerens adfærd peger i en ny retning.

En af de maskinlæringsfunktioner, som Einstein benytter sig af, er ”Optical Character Recognition” (OCR), som gør det muligt at trække tekst ud af en billedfil, lægge teksten ind i systemet og på den måde reducere mængden af manuelt indtastningsarbejde.

Einstein har også en indbygget, automatisk oversættelsesfunktion, som f.eks. kan bruges til øjeblikkeligt at oversætte kundeforespørgsler til kundeservicemedarbejderens modersmål.

Al den ”tunge” kode, alle algoritmerne, er indbygget i Einstein-platformen. Det betyder, at man som bruger af systemet kan fokusere på at justere forskellige parametre for at skræddersy løsningen til sin webshop.