Elon bliver størst i Norden med nyt samarbejde

Elon, Sveriges førende kæde inden for produkter til hjemmet, præsenterer nyt samarbejde, der gør selskabet til Nordens ledende indkøber.

Svenske Elon Group kommer til at stå i front med indkøb for fem nordiske butikskæder, som handler med hvidevarer og produkter til hjemmet.

Annonce

De nye skandinaviske aftaler giver Elon Group titlen som Nordens største indkøber i branchen. Det skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

Det er danske Hvid og Frit, Islandske Heimilistæki og finske Veikon Kone, som nu indleder det tætte samarbejde med Elon-koncernen for at strømline alle indkøb.

Kunderne bliver vinderne

- Med dette unikke samarbejde bliver vi en ny kraftfaktor i hele Norden, der forener vores svenske Elon-butikker og norske Euronics-butikker med vores nye partnere i de andre nordiske lande. Vinderne bliver i sidste ende de nordiske forbrugere, der får mere for pengene gennem bedre købsvilkår, siger Stefan Lebrot, CEO hos Elon, i en pressemeddelelse.

Elon meddelte også tidligere dette efterår, at virksomheden har underskrevet en krydseejerskabsaftale med det hurtigt voksende e-handelsselskab Hemmy, for at styrke forbindelsen mellem de fysiske butikker og e-handlen.

Det skaber yderligere forudsætninger for at styrke kundernes fordele.

- Samarbejdet med Hemmy styrker vores e-handelsindsats, og de nye nordiske samarbejder giver os optimale betingelser for yderligere at optimere marginalerne på vegne af kunderne. Alle samarbejdspartnere kommer fremover til at gøre sine indkøb via Elon Group, hvilket skaber fantastiske stordriftsfordele for alle markeder, siger Stefan Lebrot.

Fælles indkøb for hele Norden

For de spritnye nordiske partnere betyder aftalen med Elon blandt andet, at de kan styrke deres positionering på lokale markeder.

Fælles indkøb og udveksling af erfaringer mellem kæderne skaber også gode forudsætninger for at kunne tage industrielle ledende roller i de respektive lande.

Annonce

- Samarbejdet giver danske Hvidt og Frit suveræne stordriftsfordele, samtidig med at de kan blive ved med at arbejde tæt på det lokale marked og med kunderne, som de har gjort med stor succes i mange år, siger Stefan Lebrot, koncernchef i Elon Group.

I den danske kæde lader direktøren til at stemme i.

- Denne form for samarbejde er fremtiden og giver os de bedst mulige forudsætninger for at udvikle os, siger Jørgen Højlund.