Afsløret: En hemmelig mappe med følsom data på medarbejdere

Risikerer en bøde på 20 millioner kroner.

H&M ser ud til at have nogle udfordringer i sit tyske etablissement.

Ifølge den tyske radiostation Bayerischer Rundfunk, og flere danske medier som Finans,  har tyske ledere fra den svenske koncern lagret personfølsomme data på medarbejdere, herunder informationer om helbredsproblemer, sexpartnere og menstruation.

Annonce

Denne, grænseoverskridende kan man nok godt sige, dataindsamling blev udført af såkaldte vejledere, som opmuntrede medarbejderne, blandt andet i kaffepauser, til at fortælle om deres privatliv.

De meget følsomme oplysninger er angiveligt blevet brugt til at afgøre, hvorvidt en medarbejder skulle fortsætte sit arbejde hos H&M.

Hvis det ikke havde været for en fejl i computersystemet på H&M-kontoret i den sydtyske by Nürnberg, var man aldrig blevet opmærksom på, at der var en hemmelig mappe, hvor lederne lagrede den omtalte data.


Handlingen er direkte kriminel

De private samtaler ved kaffemaskinen, og de mange data herfra, har ifølge radiostationen foregået i lang tid. Kontoret har 700 ansatte, og ingen af dem har været opmærksom på, at de løbende er blevet ”afhørt”.

Den personfølsomme sag ligger nu i hænderne på de tyske databeskyttelsesmyndigheder, hvor meningerne er meget stærke.

Hamburgs Politis ansvarlige for databeskyttelse, Johannes Caspar, kalder handlingen for direkte "kriminel".

Det er et stort brud mod persondataloven på sådan en måde, at vi ikke har set det i flere år, siger han til det tyske medie.

Modevirksomheden risikerer en bøde på mere end 20 millioner euro, svarende til 149 millioner danske kroner, og er naturligvis heller ikke selv begejstret for hele miseren:

Annonce

Det er uacceptabelt, at vi har medarbejdere, der er blevet ramt af dette, skriver H&M's presseafdeling til det svenske nyhedsbureau TT.

/ritzau/