En konservativ sejr giver håb om et roligt Brexit

Forhandlinger skal være på plads inden 2020.

Oprindeligt skulle briterne have været ude af samarbejdet den 29. marts i år, men det er blevet til hele tre udsættelser af Brexit.

Den seneste udsættelse er givet til den 31. januar.

Annonce

LÆS OGSÅ: EU har besluttet at give en fleksibel Brexit-udsættelse

I slutningen af oktober udtalte EU og International chef i Dansk Erhverv, Lasse Hamilton Heidemann, i en pressemeddelelse:

Det er positivt med udsættelsen, fordi det væsentligt nedsætter risikoen for det forkætrede no-deal Brexit. Der kan i princippet nu findes en praktisk løsning, og vi kan sikre, at UK forlader EU i god ro og orden. Det er i alles interesse, selvom usikkerheden omkring det endelige brexit fortsætter.

Og alt tyder på, at datoen på udsættelsen holder stik, fordi der er udsigt til konservativt flertal i det britiske parlament – altså en sejr til Boris Johnson.

Men store knaster udestår stadig, siger administrerende direktør i Dansk Erhverv Brian Mikkelsen.

Man mangler nemlig til stadighed at forhandle en endelig aftale på plads.

LÆS OGSÅ: Regeringen med ny handlingsplan: Klar til at yde Brexit-førstehjælp

En af problemerne med Brexit har hidtil været, at den britiske regering ikke har haft et flertal bag sig, når den forhandlede med EU. Det ser ud til at blive løst med Boris Johnsons sejr, og dermed bliver udtrædelsen sandsynligvis en realitet. Et muligt hårdt brexit er dermed udskudt, og det er godt dansk erhvervsliv og dansk eksport, siger Brian Mikkelsen i en pressemeddelelse fra Dansk Erhverv.

Annonce

Forhandlingerne kan blive vanskelige at gøre færdige inden slutningen af 2020, som er deadline.

Hårdt brexit er desværre stadig ikke taget af bordet. Hvis Storbritannien holder fast i, at forhandlinger skal være afsluttet i 2020. Derfor er der stadig en risiko, og det skal danske virksomheder forberede sig på. Jeg håber dog, at retorikken kan komme lidt ned, når nu valget er overstået, og arbejdet skal gøres i de kommende måneder, afrunder Brian Mikkelsen.