Endnu en Amazon-strejke: “Ikke mere rabat på vores indkomst”

Vil have højere lønninger

I oktober 2018 åbnede Amazon sin første distributionscentral i New York.

Annonce

Den 12. december, kun få måneder efter åbningen, meddelte lagerarbejderne, at de ville starte en kampagne for at danne en fagforening med hjælp fra fagforeningen The Retail, Wholesale og Department Store Union. Dette med afsæt i beskyldninger om, at Amazons ledere skaber et fjendtligt arbejdsmiljø, der forhindrer de ansatte i at gå på toilettet, rapportere sikkerhedsproblemer og søge ordentlig lægebehandling.

Det skrev det britiske dagblad The Guardian i starten af januar, 2019.

Den 16. april, 2019 skrev Ehandel.dk om, at medarbejderne på fire af Amazons tolv logistikcentre i Tyskland nedlagde arbejdet i protest over dårlige løn- og arbejdsforhold.

Beskyldningerne hagler altså ned over den globale koncern. 

Gennem de seneste fem år har den næststørste tyske fagforening, Verdi, ihærdigt forsøgt at presse Amazon til at hæve lønningerne og indgå overenskomst, men forgæves. Til trods for jævnlige arbejdsnedlæggelser på Amazons tyske logistikcentre har e-handels-giganten indtil videre blankt afvist Verdis krav.

– Amazon beviser hver dag, at man også uden overenskomst kan være en fair og ansvarsfuld arbejdsgiver, udtalte Michael Schneider, talsmand for Amazon.

LÆS OGSÅ: Påskestrejke hos Amazon 

I kølvandet på påskens ”uroligheder” er endnu en strejkesag nu på bordet.

Annonce

Fra søndag aften den 14. juni gik ca. 2.000 tyske amazon-medarbejdere i strejke under slogannet: "Ikke mere rabat på vores indkomst".

Strejken påvirker syv af Amazons bestande - dette ifølge en pressemeddelelse fra den tyske fagforening Verdi.

Tyskland er Amazons næststørste marked efter USA. Virksomheden driver tolv varelagre i landet og planlægger at skabe 2.800 nye job i Tyskland i 2019.

.. Og Tyskland er ikke det eneste land, der strejkede under Prime Day, den eksklusive, globale to-dags shoppeoplevelse, som udelukkende gælder Prime-medlemmer.

LÆS OGSÅ: Ansatte hos Amazon har fået nok: "Vi er ikke robotter" 

I går stod omkring 100 af Amazons medarbejdere i Shakopee i USA også udenfor deres lager. Dette som en protest mod den høje arbejdsbyrde.

Ifølge en af ​​medarbejderne på lageret i Shakopee håndterer en person ca. 600 ting i timen. Det rapporterer CBS Minnesota.

Amazon har endnu ikke svaret på kritikken mod dem - kommer vi fremadrettet til at se flere strejker af samme form, hvis virksomheden bliver ved med at negligere de "amazoniske optøjer"?