Eskalerende milliardgæld hos Danmarks største dagligvarekoncern

Skylder leverandørerne næsten 12 milliarder kroner

Annonce

Salling Group har fået smag for at købe på klods. Lidt for meget, vil nogen mene. I løbet af de seneste fem år er koncernens leverandørgæld mere end fordoblet og lyder nu på 11,9 mia. kroner. Det skriver Dansk Handelsblad.

I det nyligt offentliggjorte regnskab for 2018 kunne Salling Group fremvise den største omsætning i virksomhedens historie. 59,4 mia. kr. blev det til, hvilket er 600 mio. kr. mere end i 2017, og med et årsresultat på 1,4 mia. kr. ser regnskabet umiddelbart ganske pænt ud.

Annonce

Blandt de pæne tal finder man dog et knap så flatterende tocifret milliardbeløb i leverandørernes favør. Siden 2013 har Salling Group forøget sin gæld til leverandørerne med 7 mia. kr. og skylder dem nu 11,9 mia. kr. Dermed slår koncernen ikke bare sin egen rekord, men også hele branchens.

Salling Groups leverandørgæld udgør nu hele 20 procent af omsætningen, hvilket er markant højere end de tre næststørste dagligvarekoncerner i Danmark. Hos Coop og Dagrofa er det tilsvarende tal 13 procent og hos Rema 1000 er det 12 procent.

Det betyder, at Salling Group nu skylder sine leverandører mere end Coop, Dagrofa og Rema 1000 tilsammen skylder deres leverandører, og man kan fristes til at spørge, om det mon er holdbart i længden?