Nyt forløb: Et digitalt skub til SMV’er – ”Behovet er større end nogensinde før”

Skal du være med?

De danske SMV'er skal opkvalificeres, så virksomhederne kan få de rette kompetencer til at blive mere digitale. Sådan lyder budskabet fra Erhvervsakademiet i Aarhus.

Nu efterlyses både ledere og nøglemedarbejdere fra små- og mellemstore virksomheder som deltagere i kompetenceforløbet: ”Digital Ledelseskultur”.

Grundtanken er, at den digitale kapacitet og viden skal bygges op indefra i en organisation – det kan være alt lige fra søgemaskineoptimering, onlinestrategi og kravsspecifikationer til at starte egen webshop.

Annonce

Men hvorfor er forløbet relevant, og hvordan fungerer det i praksis?

Jeg har talt med Annette Agerdal-Hjermind fra Erhvervsakademi Aarhus, som er primus motor på forløbet i Region Midtjylland.

Det er ofte SMV’erne, der har det største potentiale ift. at tænke digitalt med deres forretning. Men det er også dem, der mærker det største pres – der er nemlig begrænsede ressourcer og kapacitet til at implementere digitale forandringer. Det kan vi hjælpe med. De fagligt stærke forløb hos Erhvervsakademi Aarhus er hjælp til selvhjælp, hvor virksomhederne kan få sparring og vejledning i forhold til fx vision for den digitale retning, kortlægning af kunderejsen og analyse af deres digitale platforme, content creation og sociale medier, fortæller Annette Agerdal-Hjermind og tilføjer:

Helt basalt set kan man kalde det forandringsledelse.

Siden august 2019 har der været to forløb i gang, hvor der sideløbende er blevet fulgt op på virksomhedernes praksis og arbejdet med ledelseskapaciteten for at lykkes med indsatsen på den lange bane.

Nu er der to nye forløb lige om hjørnet – Annette Agerdal-Hjermind kommer med et opråb til alle de danske SMV’er, der kunne tænke sig et digitalt ansigtsløft.

Vi starter op den 11. juni, og der vil være aktiviteter henover efteråret 2020 og foråret 2021. Virksomheder med maksimum 250 ansatte kan få glæde af forløbet, siger Annette Agerdal-Hjermind og fortsætter:

Mange virksomheder kan godt se behovet, men det tidsmæssige aspekt kan være en udfordring, fordi forløbet strækker sig over en længere periode, og der skal hives dage ud af kalenderen. Vi håber, der er nogle, der vil være med – og det er lige nu, de skal melde sig til. Forløbet er skræddersyet 2-3 deltagere fra hver virksomhed og en repræsentant fra ledelsen, så der er mandat til at kunne gennemføre forandringerne i praksis. Ingen medarbejder kickstarter en digital omstilling alene. Ledelsen skal med, før det rykker noget.

Annonce

Og hvis det virkelig skal rykke noget, skal der også være den rette professionelle sparring.

Når virksomhederne har været igennem både workshops og seminarer, og er blevet placeret i nogle forskellige ledelsesnetværk, bliver det muligt at spotte nogle konkrete behov, mener Annette Agerdal-Hjermind.

Lige så snart vi ved, hvad den pågældende virksomhed har brug for, kan vi sætte én af vores specialister på sagen. Det kan være en fagperson fra eget hus, men også én af vores branchepartnere – eksempelvis fra Dansk Mode og Tekstil. Vi er ikke konsulenter, vi vejleder. Vi vejleder, så virksomheden kan lykkes, afrunder projektlederen.

"Digital Ledelseskultur” får desuden medvind fra EU, hvilket gør det billigt at deltage. Forløbet koster 6.000 kroner, hvilket inkluderer 2-3 medarbejdere samt forplejning og materiale.

Skal din virksomhed med?

Du kan læse meget mere om initiativet og de kommende forløb her.


Tilmeld

Gå ikke glip af vores e-handelsnyhedsbrev?

Tak!