Få gode moderåd fra din virtuelle assistent

Den fjerde industrielle revolution

Annonce

Ved Salesforce' event, Basecamp Copenhagen, der fandt sted i går i Terminalerne, kunne man høre Chief Customer Officer, UK hos Salesforce Daljit Bamford, berette om den fjerde industrielle revolution - der er kendetegnet ved at grænserne mellem, det fysiske, det digitale og biologiske bliver mere og mere udflydende - og hvad det kan have af indflydelse på onlineshopperere og for brugere af virtuelle assistenter og elektronik i hverdagen.

LÆS OGSÅ: Nordiske kunder er skeptiske overfor stemmestyret handel

Annonce

Udover at Daljit Bamford ikke forventer at hendes egne børn nogensinde kommer til at bruge et tastatur i deres voksenliv, kunne man høre, at selvom vi først lige er begyndt at vænne os til at tale med vore søgemaskiner er der allerede nye tendenser i spil.

Alexa og Echo Look er allerede nu, for mange kvinder, godt i gang med at overflødiggøre deres bedre halvdels vurderingsevne når det gælder look og mode.

Med Echo Look kan din personlige virtuelle assistent snart gøre et bedre job. Den kan f.eks. tage hensyn til farvepræferencer, vejret og andre forhold.

Man tager sit outfit på, og drejer rundt foran Look, der derefter kan give feedback, kommentarer og gode råd. En potentiel ekstra fordel for både kvinder og mænd er, at der ikke er personlige præferencer indblandet eller risiko for fejltolkning af kommentarer og vurderinger.

I forhold til at flere og flere også integrerer kunstig intelligens ligger tanken om at prøve tøj fra modesites hjemme i stuen via et kamera, måske ikke længere så fjernt.

Virtuelle assistenter bliver allerede anvendt i vid udstrækning - måske bedst kendt gennem Siri og Alexa fra henholdsvis Apple og Amazon.

Google Assistant har tidligere vist hvor effektiv og utrolig menneskelig den kan fremstå. Se klippet her, hvor den booker en tid til frisøren.

Selve bestillingen finder sted omkring 50 sekunder inde i videoen.