Fætter BR reddet fra den synkende skude

Salling Group overtager dele af Top-Toy

Annonce

Rygterne om et forestående opkøb af Top-Toy-koncernen har svirret i den seneste tid, og både Coop, Salling Group og Coolshop har været nævnt som mulige købere.

Salling Group har nu bekendtgjort, at de overtager rettighederne til det 68 år gamle Fætter BR-brand, inklusive BRs egne mærker på det danske marked. Desuden har de købt hele Top-Toys danske varelager.

Annonce

- Der er tale om en strategisk vigtig aftale for Salling Group, da konkurrencen på legetøjsmarkedet er markant forstærket de seneste år. Med aftalen sikrer vi, at legetøj fortsat er en vigtig del af kundernes indkøbsmuligheder i de fysiske butikker i hele landet, og at legetøjssalget ikke alene flytter over på udenlandske webshops. Hvordan BR-brandet på sigt vil blive anvendt, har vi ikke taget endelig stilling til endnu, siger Salling Groups administrerende direktør Per Bank i en pressemeddelelse.

Et febrilsk redningsforsøg i ellevte time

D. 30. november blev begyndelsen på enden for Top-Toy. Et katastrofalt årsregnskab med store nedskrivninger, en deraf følgende mangecifret negativ egenkapital og et samlet underskud på 2 milliarder kroner fik storaktionæren EQT til at slå bremserne i, og Top-Toy måtte i skifteretten og begære rekonstruktion.

Man satsede på, at man kunne redde forretningen ved at lukke et større antal butikker og afskedige flere hundrede medarbejdere. Men lige lidt hjalp det. Julesalget svigtede (lige som i 2017), og d. 28. december blev Top-Toy erklæret konkurs.

3.000 medarbejdere fyret

Aftalen mellem Top-Toy og Salling Group omfatter ikke rettighederne til Toys’R’Us-brandet og heller ikke de fysiske butikker og virksomhedens medarbejdere. Ifølge berlingske.dk betyder legetøjsgigantens konkurs, at mere end 3.000 mennesker står til at miste deres job.

- Det er beklageligt, når kompetente medarbejdere i branchen mister deres arbejde efter butikslukninger. Med 1500 ledige jobs i Salling Group er der forhåbentlig muligheder for mange af Top-Toys dygtige medarbejdere hos os. Indtil da sikrer vi med denne handel, at rettighederne til et hæderkronet dansk brand forbliver på danske hænder, siger Per Bank.

Kreditorerne må bløde

Top-Toys leverandører får mere end svært ved at hente deres tilgodehavende hjem fra det slunkne konkursbo.

Danske Bank, Nordea, Nykredit og Swedbank står nemlig forrest i kreditor-køen, idet de klogt nok tog pant i Top-Toys aktiver, da de i foråret 2018 lånte virksomheden godt og vel 700 mio. kr.Heller ikke bankerne kan dog regne med at få dækket hele deres tab.