FDIH jubler: SCA-reglerne er udskudt

Finanstilsynet møder e-handlerne med forståelse

Tirsdag middag kunne FDIH begejstret meddele deres medlemmer, at den sidste tids dialog med Finanstilsynet har givet pote. Reglerne om SCA (Strong Customer Authentification), som skulle være trådt i kraft 14. september, er ifølge FDIH nu udskudt.

Annonce

– Det er en rigtig god nyhed for den danske e-handelsbranche og for finanssektoren, og vi vil gerne sende en stor tak til Finanstilsynet for at have taget den helt rette beslutning, siger Niels Ralund, administrerende direktør i FDIH.

Da der har været (og stadig er) mange uklarheder mht. hvordan SCA-reglerne skal fortolkes, ville banker, indløsere og betalingsgateways ikke kunne nå at gøre deres tekniske løsninger klar til 14/9, hvilket ville betyde, at en stor del af alle betalinger blive pålagt SCA. Særligt for abonnementsvirksomheder ville det være blevet lidt af et mareridt, hvilket du kan læse mere om her.

– Vi har intet imod reglerne, og vi støtter selvfølgelig arbejdet for at sikre endnu sikrere betalinger, men vi har argumenteret for, at alle parter skulle have mulighed for at blive klar med løsningerne, fordi det ellers kunne blive en meget alvorlig situation for netbutikkerne. Det får de nu med udskydelsen, og derfor kan netbutikkerne ånde lettet op. Det er vi meget glade for, siger Niels Ralund.

Ifølge FDIH kendes den nøjagtige formulering af udsættelsen endnu ikke, og der forlyder ikke noget om tidsrammen.

Finanstilsynet ønsker på nuværende tidspunkt ikke at kommentere sagen.

Ønske om en fælles dato

De seneste uger har finansmyndighederne i en lang række EU-lande, heriblandt Storbritannien, Frankrig, Irland, Tyskland og Belgien, udskudt reglernes ikrafttræden, og flere lande ser ud til at følge trop. Landene har forskellige datoer for, hvornår reglerne skal træde i kraft, hvilket ifølge Niels Ralund ikke er optimalt.

–Vi ser gerne, at der på europæisk niveau bliver fastlagt en dato for, hvornår alle lande skal være klar med reglerne. Det skal ikke være sådan, at reglerne gælder i Danmark og Tyskland, men ikke i Frankrig og Italien. Det vil være det bedste for både forbrugere og virksomheder, afrunder han.


ANDRE ARTIKLER OM SCA-REGLERNE:

Annonce