Fire nye Ikea-varehuse går en usikker fremtid i møde

Det er ikke første gang, at et byggeri bliver sat på pause.  

I oktober måned berettede Ehandel.dk om et Ikea-projekt, der aldrig så dagens lys.

Annonce

For et år siden offentliggjorde Ikea sine planer om at etablere et splinternyt varehus i Esbjerg, som skulle brede sig på 55.0000 kvadratmeter.

Varehuset skulle stå klar i 2021, men både interne og eksterne faktorer har været inde og røre ved tidsplanen, og derfor blev byggeriet sat på pause.

Grunden til den pludselige pause var en kombination af ændringer i danskernes forbrugsmønstre samt arbejdet med fremtidens varehuse på globalt plan.

- Vi lever i en verden, hvor alt bliver mere digitalt – også vores købsvaner. Vi kan se, at flere og flere danskere handler på nettet frem for i de fysiske butikker. Det er en udvikling, vi er nødt til at tage seriøst, forklarede Anders Lyhne Nordtorp, ekspansionschef hos Ikea Danmark, på daværende tidspunkt i en pressemeddelelse.

Hårde handelsforhold

Nu ser det ud til, at Ikea igen slår bremserne i.

Ikea havde nemlig planlagt at bygge fire nye varehuse i Vestby, Danebu, Ålesund og Tromsø i Norge, men nu meddeler gigantkæden, at de udsætter byggeriet.

Årsagen skulle angiveligt være de hårde handelsforhold i Norge.

- Dette er en stor og langsigtet investering for Ikea, og vi skal være sikre på, at vi træffer en god beslutning. Vi tør ikke give en ny dato for byggeriets fortsættelse, har Ikeas kommunikationsrådgiver, Gudrun Kathle Doctors, udtalt til E24.

Annonce