Flere partier støtter op: Skal Danmark og PostNord ud i en skilsmisse?

”Tiden er løbet fra det overstatslige samarbejde”.

I går berettede Ehandel.dk om spekulationer med et PostNord-stempel.

I pressen går der nemlig rygter om, at den store postkoncern er på vej ud i en mulig konkurs, hvis ikke ejerne bliver enige om at redde virksomheden i form af ny kapital. Og det er ikke småpenge, der skal til.

LÆS OGSÅ:
Spekulationer: Er PostNord ved at gå konkurs?

Annonce

I løbet af de sidste tre år har PostNord tabt omkring 2,12 milliarder danske kroner, og det får flere partier til at reagere.

I de kommende måneder skal Folketinget tage stilling til en ny postaftale, som kommer til at få afgørende betydning for hele PostNords fremtid.

En aftale, der skal være på plads i marts.

Det skriver Jyllandsposten.

I den forbindelse åbner flere partier op for, at Danmark skal trækkes ud af PostNord, så man i stedet kan lave en national plan for omdeling af breve og pakker.

Postordfører, Hans Kristian Skibby (DF) har udtalt:

Tiden er løbet fra det overstatslige samarbejde. Den post, der er i Danmark, må vi håndtere internt i Danmark.

Ifølge et notat fra Transportministeriet vil man undersøge konsekvenserne af at trække Danmark ud af PostNord, senest i marts måned 2002.

Annonce

Det er både med henblik på økonomi og personale.

Tidligere har der været advarsler mod separationen fra de danske partier, men piben har fået en anden lyd, og Venstre har eksempelvis ændret kurs:

Overordnet set er jeg ikke sikker på, at den nuværende konstruktion er den bedste for fremtiden, siger postordfører Kristian Pihl Lorentzen (V) til Jyllands-Posten.

Ifølge ham er det næsten helt sikkert, at digitaliseringen i Sverige tager til i vindstyrke de kommende år, og det kommer til at presse den samlede økonomi i PostNord og dermed også blive en belastning for den danske statskasse.

PostNord blev stiftet i 2009 som en fusion af det danske Post Danmark og det svenske Posten AB.