Flyveforbud kan påvirke global e-handel

Massevis af pakker sat i venteposition

Annonce

Ifølge den engelske nyhedsside Parcel and Postal Technology kan flyveforbuddet mod den nye flytype Boeing 737 Max 8 forårsage forsinkelser på oversøisk fragt.

David Jinks, som er chef for forbruger-research hos det internationale logistikfirma ParcelHero, fortæller, at det er særligt internationale forsendelser, som normalt er 2-3 dage undervejs, der risikerer at blive ramt af forsinkelserne.

Annonce

– Internationalt gods transporteres ikke kun i specialdesignede lastfly. Ud over passagerer og deres bagage fragter mange passagerfly også gods. Faktisk kommer op til 10 % af passagerflyselskabernes omsætning fra gods, der transporteres i lastrum på passagerfly, siger David Jinks.

LÆS OGSÅ: Globaliseringen sætter nye rekorder

Boeing 737 Max 8 er en smal flytype og har derfor ikke plads til nær så meget gods som sin storebror, Boeing 747. Derfor er det typisk breve, eksprespakker, mindre gods og e-handelsvarer, som de smalle fly har med i lastrummet, og som nu risikerer at være strandet på landjorden, indtil de kan læsses over på andre fly.

– Hvis man sender varer til lande, der benytter sig af 737 Max 8 fly, eller afventer varer fra lande som USA eller Kina – som i øjeblikket har 98 af denne type fly – kan man godt opleve problemer, fortæller David Jinks.

Siden 2017, hvor Boeing 737 Max 8 blev lanceret, har fly af denne type været involveret i to katastrofale flystyrt, der kostede i alt 346 mennesker livet.

Dette har fået myndighederne til at udstede flyveforbud mod alle Boeing 737 Max 8-fly, så længe man efterforsker årsagen til de tragiske flystyrt.