Første døgn: Tusindvis af virksomheder har søgt kompensation

5-10 nye ansøgninger i minuttet.

I onsdags åbnede Erhvervsstyrelsen for ansøgninger til den såkaldte lønkompensationsordning.

I Erhvervsstyrelsen forventer man, at omkring 50.000 danske virksomheder vil benytte sig af den nye ordning – og det første døgn taget i betragtning, er estimatet nok ikke helt ved siden af.

Annonce

LÆS OGSÅ: Regeringen fremlægger ny ordning: "Tusindvis kan beholdes deres job" 

I alt 4.690 virksomheder har allerede i løbet af i går ansøgt om at få lønkompensation til deres medarbejdere, og der kommer cirka 5-10 nye ansøgninger ind i minuttet, oplyser Erhvervsstyrelsen.

Desuden har i alt 1937 søgt vejledning om lønkompensationsordningen på virksomhedsguiden.dk.

Ordningen indebærer, at virksomheder, der vælger at sende deres medarbejdere hjem frem for at afskedige dem, kan søge om kompensation.

Erhvervsminister Simon Kollerup ser alvorligt på situationen for danske virksomheder og dansk økonomi i lyset af covid-19-situationen, men glæder sig over, at ansøgertallet er så højt:

Det er utroligt positivt, at så mange virksomheder har søgt, for det betyder jo, at rigtigt mange danskere kan beholde deres arbejdsplads og den løn, de har været vant til, selvom vi er ramt af en corona-krise. Samtidig giver det virksomhederne en større mulighed for at kunne vende tilbage til normalen med gode medarbejdere og kompetencer i virksomheden, når vi engang kommer på den anden side af det her.

Den nye ordning gælder fra og med 9. marts til og med 8. juni 2020.

Annonce