Fra hovedpine til 150 millioner kroner i omsætning

”Da begyndte folk at tage os seriøst”.

Den 27-årige dansker Sophie Trelles-Tvede sad, som så mange andre studerende, med næsen i bøgerne. Men hun blev ofte afbrudt og generet af en dundrende hovedpine, som skyldtes alt for stramme hårelastikker.

Det blev startskuddet til opfindelsen af de populære spiralelastikker, som Sophie kalder ”invisibobble” – en forretning, der nu omsætter for 150 millioner kroner, og som er designinspireret af en gammeldags telefonledning.

Annonce

Jeg opdagede den her gamle telefon på min væg, tog stikket ud og bandt ledningen i mit hår, udtaler iværksætteren til BBC.

Tilbage i 2016 kom Sophie Trelles-Tvede og kæresten, Felix Haffa, på Forbes-liste over unge talenter under 30 år. En liste, der hylder Europas mest lovende iværksætterier.  Dengang var hun den yngste på listen.

Da begyndte folk at tage os seriøst, siger hun til BBC.

I dag sælger Sophie Trelles-Tvede sit produkt i 70 lande verden over. Virksomheden har 100 ansatte, hovedkvarter i München og produktion i Sydkorea, Kina og Tyskland

Brandet har desuden mere end 100.000 følgere på Instagram.

En kanal, som iværksætteren har brugt til blandt andet at skabe opmærksomhed omkring dårlige arbejdsforhold på kinesiske fabrikker – forhold, hun var vidne til på en forretningsrejse i 2018.