Gina Tricot vender skuden – overstiger mål og forventninger

”Vi har gennemlevet store forandringer”.

Det var et meget skuffende 2018 for modevirksomheden, Gina Tricot.

Det samlede salg landede på et niveau, som blev tilsvarende tallene for 2016. Omsætningen faldt med omkring SEK 20 millioner fra 2017 til 2018, svarende til 14 millioner danske kroner, og endte på omkring 0,70 milliarder kroner.

Annonce

De ”svage” tal fik daværende administrerende direktør, Magnus Månsson, til at indlede et massivt forandringsarbejde i håb om at vende den negative tendens.

Men et par måneder senere meddelte Magnus Månsson meget pludseligt, at han ville forlade virksomheden, uden at give nogen uddybende forklaring på sin beslutning.

Det passer godt ind for min familie og jeg, at jeg påtager mig en ny opgave nu. Derudover har Gina Tricot udviklet sin markedsposition som modevirksomhed og står over for en ny vækstfase, hvor en ny leder kan tage fat, udtalte Magnus Månsson i en pressemeddelelse.

I kølvandet på den mystiske fratrædelse, trådte CFO, Joachim Modigh,  ind som fungerende CEO.

Og nu ser det ud til, at der er kommet lys forenden af tunnellen.

LÆS OGSÅ: Gina Tricot åbner Instagram-venlige butikker 

I et interview med Borås Tidning siger Joachim Modigh, at Gina Tricot overstiger både sine mål og forventninger i 2019.

Jeg gik direkte ind i et omkostningsbesparende-program. Vi har gennemlevet store forandringer, og nu ser vi de positive udfald. Vi har forbedret vores resultat en god del i 2019, til et driftsresultat på lige knap 80 millioner kroner.

Annonce

Det, der har givet virksomheden et reelt skub i løbet af det sidste års tid, er vækst på de vigtigste markeder og salg via andre platforme – eksempelvis Zalando.

Direktøren er overbevist om, at 2020 kommer til at bringe positive ting med sig.

Jeg ser, at vi fortsat kommer til at opleve positiv udvikling. Vi modtog gode signaler i januar og februar. Man taler om det faktum, at fysisk handel mister besøgende, hvilket er noget, vi også har set - men denne reducering er aftaget. Vi tror, ​​at vi vil kunne forbedre os i 2020 sammenlignet med 2019, afrunder Joachim Modigh.