Hackerangreb sætter dybe spor i Bahne-økonomi

Forventer ikke fuld styrke i nærmeste fremtid.

I januar 2019 berettede vi om, at Isenkræmmerkæden Bahne var i store problemer. Det skyldtes et massivt hackerangreb.

Kunden blev mødt af følgende meddelelse, hvis vedkommende prøvede at tilgå hjemmesiden:

Annonce

Bahne.dk er ved, at gennemgå en omfattende sikkerhedsopdatering. Vores tekniske team arbejder på at få os i luften igen snarest, fremgår det på virksomhedens hjemmeside.

LÆS OGSÅ: Kendt dansk webshop i massiv sikkerhedskrise

Og det blev bare ét af to hackerangreb, som Bahne skulle gennemleve sidste år. Det er noget, der har sat dybe spor i årsregnskabet for kæden, som ikke forventer at være tilbage på fuld styrke inden for nærmeste fremtid.

Bahne kommer ud med et underskud på fire lige godt fire millioner kroner – en tilbagegang på en god håndfuld millioner, hvis man sammenligner med året før.

Den primære årsag til det utilfredsstillende resultat er, at Bahne.dk blev udsat for to hackerangreb i første og andet kvartal af regnskabsåret med nedlukning af webbutikken i to måneder som konsekvens, skriver ledelsen i årsrapporten.

I den forbindelse oplyser virksomheden, at hackerangrebene har givet ekstra-regninger på næsten 10 millioner kroner.

I de fysiske butikker er historien heldigvis en lidt anden, og tallene holder nogenlunde niveau. På toplinjen lander resultatet på 413 millioner kroner – det er fire millioner mindre end sidste år.

Dette har afsæt i både opgradering af eksisterende butikker og nye varer i sortimentet.

Annonce

Koncernens 21 butikker har i regnskabsåret præsteret fornuftigt og over budget, og har dermed generelt udvist en tilfredsstillende positiv udvikling, fremgår det af årsrapporten. Ledelsen forventer en forbedring af resultatet i regnskabsåret 2019/20, selvom bahne.dk ikke forventes at være på fuld styrke før til regnskabsåret 2020/21.

Bahne har 21 fysiske butikker med produkter inden for bolig, design og mode.


Nettoomsætning (t.kr.)
2018/19: 412.916
2017/18: 417.292
2016/17: 427.376