H&M byder professor inden for robotteknologi og AI velkommen

”Skal møde kundernes nye forventninger”

Annonce

I begyndelsen af ​​året meddelte H&M, at de ville introducere forskellige tekniske løsninger.

"I 2019 vil vi fremskynde transformationen og drage fordel af de muligheder, der skabes af modeindustriens digitalisering," skrev virsomheden.

Annonce

Indtil videre har modegiganten holdt sit ord og allerede
efter et par uger præsenterede H&M en ny digital løsning, der havde til
formål at reducere antallet af online returvarer.

Den digitale nyhed handlede om, at AI ville sørge for at
vælge den rigtige tøjstørrelse til kunden i en ny app; Perfect fit.

Udviklingen af ​​den nye app tog H&M to år, fordi det ikke var så nemt at udvikle en løsning, der var både god og ikke for avanceret, fortæller H&Ms forretningsudviklingschef, Daniel Claesson.

Men nu bliver det hele en lille smule lettere. H&M byder nemlig Danica Kragic Jensfelt velkommen i selskabets bestyrelse. Hun er professor ved Royal Institute of Technology i Stockholm og forsker i robotteknologi og kunstig intelligens.


Gennemgang af hele virksomheden

Professorens forskning vil blive anvendt i H&Ms arbejde med automatisering og AI for at imødekomme kundernes nye forventninger, skriver selskabet i en pressemeddelelse.

- Det handler ikke om at gøre en enkelt del af virksomheden lidt mere effektiv, men om at gennemgå hele virksomheden og se, hvordan transformationen vil påvirke alle områder og få alle områder til at arbejde sammen. Alt dette for at kunne bruge teknologien på bedst mulige måde, siger Danica Kragic Jensfelt i et interview.

Danica Kragic Jensfelt begyndte kun lige at fordybe sig i H&Ms arbejde med AI for lidt over to måneder siden, men hun er allerede begyndt at gennemgå, hvad selskabet skal opnå inden for de næste 20 år.

- Jeg må sige, at jeg på den ene side har været skuffet over mig selv. Jeg havde en masse gode ideer som jeg troede, jeg skulle ind og bidrage med, men så fandt jeg ud af, at H &M allerede er der… De har allerede tænkt på alt, hvad jeg havde planlagt. Men jeg er meget stolt af at være en del af den her ”gruppe”, fordi jeg kan se, at de virkelig er på rette spor i den digitale transformation, afrunder professoren.

Foto: DANICA KRAGIC JENSFELT