Lige nu: H&M lukker butikker i 12 lande: “Situationen er ekstrem”

Følger verdenssituationen nøje. 

I dag har H&M offentliggjort sine tal for første kvartal, som løber fra den 1. december 2019 til den 29. februar 2020.

Det fremgår, at koncernens omsætning er steget med 8 procent og landede på tæt på SEK 55, hvilket svarer til lige knap 38 milliarder danske kroner. Desuden en stigning på 5 procent i lokale valutaer, hvis man ikke medtager Kina, Hongkong, Singapore, Macau og Taiwan.

Annonce

Den totale stigning kunne have været højere, hvis Covid-19-virussen ikke var brudt ud, mener virksomheden.

Salgsudviklingen i andet halvår af kvartalet er blevet negativt påvirket af hele situationen knyttet til Covid-19-virussen, hovedsageligt i Kina, skriver H&M Group i en pressemeddelelse.

I meddelelsen fremgår det også, at det gik godt med salget i Kina fra den 1. december 2019 til 23. januar 2020, som steg med 27 procent i lokale valuta. Dog faldt efterspørgslen drastisk efter covid-19, hvilket resulterede i, at H&M-gruppen mindskede sit salg - i kvartalet som helhed - med 24 procent.

Det er først nu, i andet kvartal, at salget i Kina gradvist er begyndt at komme sig, efterhånden som den hektiske situation i landet bliver håndteret.

Indtil videre er H&M-gruppens salg påvirket negativt, især i Europa.


Lukker butikker i flæng

Siden sidste uge er alle virksomhedens 181 butikker midlertidigt lukket i Italien, og i løbet af weekenden blev alle butikker også midlertidigt lukket i Polen, Spanien, Tjekkiet, Bulgarien, Belgien og Frankrig.

Men det virker ikke til, at viruspanikken har slået rødder i onlinehandlen –  H&M-netbutikken kører som sædvanlig.

I H&M-gruppen gør man et omfattende stykke arbejde for at tackle Covid-19-situationen, hvor medarbejdernes og kundernes sikkerhed er højeste prioriteret. Sideløbende med forandringsarbejdet, evalueres alle aktiviteter i virksomheden omhyggeligt. Dette ud fra et omkostnings- og risikoperspektiv, for så vidt muligt at håndtere de negative eftervirkninger, der er knyttet til virussen.

Annonce

H&M-gruppen følger således situationen i verden nøje.

I dag meddeler virksomheden også, at at alle butikker i Østrig, Luxembourg, Bosnien-Herzegovina, Slovenien og Kasakhstan lukker ned.

Da situationen var værst, havde H&M i alt 334 lukkede butikker i Kina. Nu er tallet på 18 fra dags dato.

Det er en ekstrem situation, og ting ændres dag for dag og time for time, skriver en pressekontakt hos H&M til Ehandel.

Og hvordan påvirker situationen egentlig medarbejderne?

For H&M-gruppen er sikkerhed for vores kunder og medarbejdere højeste prioritet, og vi følger konstant udviklingen og anbefalinger fra myndighederne.

Disse anbefalinger varierer fra land til land, og vi følger de lokale love og regler, der gælder, i forhold til at åbne eller lukke butikker samt lønninger til personale, der er direkte berørt af situationen, skriver virksomheden.