I 2020 bliver de danske priser justeret

Globale forhold, inflation og store investeringer

Fra den 1. januar 2020 stiger DHL Express’ danske priser i gennemsnit med 4,9 procent.

Annonce

Stigningerne kommer i kølvandet på, at virksomheden har investeret massivt i nye fly samt udviklingen af sin globale hub og sit gate-way-netværk.

Alt dette skal bidrage til at mindske klimaaftrykket.

Det skriver EN24.

- I DHL Express er det vores mål at støtte vores kunder med skræddersyede løsninger tilpasset deres behov, så de kan nå deres forretningsmæssige mål. Det forudsætter, at vi investerer store summer i vores internationale netværk, siger Parvinder Tiwana, der er salgsdirektør for DHL Express i Danmark, i en pressemeddelelse.

Den årlige prisjustering gør, at DHL kan investere i sin infrastruktur, hvilket, ifølge salgsdirektøren, gør det muligt for virksomheden at benytte innovative teknologier og individuelle leveringsprocesseer for at sikre de bedste løsninger.

De stigende mængder af pakker inden for e-handlen har øget behovet for logistisk ekspertise:

- Derfor har DHL Express investeret massivt i nye fly og i udviklingen af det globale netværk af hubs og terminaler. Det har resulteret i udviklingen af markedets allerbedste sorteringsteknologi, der kan håndtere betydelige mængder pakker. Disse fremskridt - og dem, der er på vej - vil yderligere hjælpe os samt vores kunder og partnere med mærkbart at forbedre vores grønne aftryk på miljøet, siger Parvinder Tiwana.

Det er en årlig opgave, at DHL Express tilpasser sine priser for at tage hensyn til inflation, valutaudsving og andre stigende omkostninger.

Annonce

Det kan også være udgifter i forbindelse med overholdelse af forbedrede regulerings- og sikkerhedsforskrifter i hvert af de mere end 220 lande og territorier, hvor virksomheden er tilstede.

Prisjusteringerne varierer fra land til land afhængigt af lokale forhold og gælder for alle kunder, hvor kontrakterne tillader det.


Kundernes præferencer ændrer sig

Og det er ikke første gang i år, DHL lægger penge på bordet.

I midten af juni 2019 var DHL nemlig på banen med en milliardinvestering; den største, virksomheden nogensinde har foretaget i Danmark og i Norden.

Selskabet har investeret en milliard kroner i en ny hub i Københavns Lufthavn, som står klar i 2023, samt 100 millioner kroner til en ny terminal i Fredericia.

-Den globale nethandel vokser konstant, og kundernes præferencer ændrer sig hele tiden. Alle undersøgelser peger på, at vi bliver mindre tålmodige og vil have vores pakker hurtigst muligt, har Parvinder Tiwana, salgs- og marketingsdirektør hos DHL Express, udtalt til Børsen.

Med nye, avancerede automatiseringsanlæg kan DHL fremadrettet håndtere knap 37.000 pakker i timen døgnet rundt i den 26.172 m2 store bygning.