Ikea genåbner varehuse på trods af opfordring fra erhvervsministeren

Har ikke modtaget et konkret påbud.

I går genåbnede Ikeas fem, danske varehuse efter en nedlukning på omkring seks uger.

Det vakte stor begejstring hos kunderne, som stod i lange køer for at komme ind. Ifølge Ikeas danske presseafdeling har det, i den forbindelse, været ekstra vigtigt at holde et vågent øje med antal besøgende, der befinder sig i varehuset på samme tid.

Annonce

Som et eksempel må der være 3500 kunder ad gangen i varehuset i Taastrup, oplyser Christian Mouroux Pedersen, der er kommunikationsansvarlig for Ikea Danmark.

LÆS OGSÅ: Ikea tripper for at åbne – men det bliver ikke, som det plejer

I forlængelse af det kan jeg sige, at vi aldrig nogensinde har haft 3500 kunder inde på samme tid i vores varehuse. Så vi har svært ved at tro, at vi skulle komme til at sprænge det loft. Men uanset holder vi selvfølgelig nøje øje med, hvor mange kunder der hele tiden befinder sig i de forskellige varehuse, siger Christian Mouroux Pedersen.

Genåbningen sker på trods af en nylig opfordring fra erhvervsminister Simon Kollerup, som beder de danske  virksomheder om at vente, indtil regeringen har taget stilling til næste fase af genåbningen af Danmark.

Men hos Ikea ser man intet problem i at slå dørene op nu. Det har grobund i, at lukningen har været frivillig.

Vi har ikke modtaget noget konkret påbud fra myndighederne om, at vi ikke må åbne. Til gengæld har vi brugt rigtig meget energi i de seks uger på at være super skarpe på at implementere alle de anvisninger, sundhedsmyndighederne giver, for at man kan holde åbent, siger Christian Mouroux Pedersen.

Men det er ikke helt, som det plejer at være i de fem, danske varehuse. Både restauranten, med de famøse Ikea-kødboller, og legeland fortsat holder lukket. Bistroerne vil dog være åbne.

Annonce