Ikea giver danskerne mulighed for at lease møbler

Bliver testet på det danske marked i 2020

Annonce

Den
13. marts 1969 åbnede Ikea sit første danske varehus. I den anledning har blandt
andet et digitalt boligunivers med navnet Ikea Home View set dagens lys.

Et forum med fotoer, videoer og fortællinger fra det autentiske, smukke, rodede og uperfekt perfekte liv i Danmark anno 2019. Denne nyskabelse er en del af den større transformation af forretningen, som Ikea satte i gang sidste år.

Annonce

Helt overordnet set har koncernen sat sejl mod et mere digitalt og tilgængeligt Ikea, hvilket platformen også understøtter – blandt andet i sin nye måde at dele inspiration med danskerne på.

LÆS OGSÅ: Ikea: 50 år på bagen og et nyt boligunivers i Danmark

I forlængelse heraf har Ikea nu et nyt initiativ på tegnebrættet.

Leasing i 2020

Ingka Group, som er den absolut største franchisetager i
Ikea-systemet, hvor Danmark også hører under - regner med at teste leasing af
møbler og andre produkter i 2020.

Det sker med ønsket om at blive en “cirkulær og klimapositiv forretning inden 2030,” skriver Ikea Danmark i en pressemeddelelse.

- Vores fremtidige succes bliver afgjort af vores evne til at omforme og forbedre vores forretningsmodel på alle parametre. At afprøve muligheder for at tilbyde leasing er én af de måder, hvor vi udfordrer os selv på at leve op til den transformation af Ikea, vi satte i gang sidste år, og hvor målet er blive en bæredygtig forretning, der er tilgængelig for endnu flere af de mange mennesker via nye løsninger og lavere priser, siger Markus Ekewald, Country Sales Manager hos Ikea Danmark.

En del af formålet med at indføre leasing-konceptet er muligheden for at fastholde ejerskabet af sine produkter, så de kan blive genbrugt bedst muligt.

Forandringens vinde blæser også på e-handelsområdet, Ikea leger med tanken om at lancere en fælles online-platform, hvor Ikea ikke kun sælger sine egne varer, men også tilbyder sine konkurrenters varer.

LÆS OGSÅ: Ikea vil invitere konkurrenter ombord på en ny fælles platform