E-handelskæmpe: Investerer i ét af Nordeuropas største solcelleanlæg

30.000 kvm på taget.

Den store e-handelsvirksomhed, Jollyroom, investerer fortsat i adskillige løsninger til forbedring af deres logistik. Samtidig er der et stort fokus på at reducere virksomhedens klimaaftryk.

Denne gang er "energi" i fokus, når Jollyrooms nye bygninger i Hisingen Logistikpark får ét af Nordeuropas største solcelleanlæg på taget.

Annonce

Virksomheden har indgået en aftale med ejendomsselskabet Castellum, som vil sørge for en lagerkapacitet på i alt 75.000 kvadratmeter.

Formålet er at centralisere virksomheden og give et bæredygtigt løft til både organisation og logistik.

Der er flere fordele ved at centralisere vores logistikvirksomhed. Dette vil blandt andet reducere den interne transport, hvilket sparer tid og reducerer miljøbelastningen. Det vil også øge effektiviteten, skabe omkostningsbesparelser og forbedre servicen til vores kunder. Vores nye anlæg er også designet til at opfylde kriterier såsom: Lavt energiforbrug, luftkvalitet, fugtighed og arbejdsmiljø. Vi er stolte af at kunne flytte ind i en bygning, der er gavnlig for både ansatte og miljø, siger Cecilia Olsson, logistikchef hos Jollyroom.


Fuldstændig selvforsynende

Solcelletaget på den nye bygning bliver ikke kun Castellums største solcelleanlæg til dato, men også ét af de største solcelleanlæg, der nogensinde er blevet bygget i Nordeuropa.

Det omfatter et 30.000 kvm solcelletag med en årlig elproduktion på ca. 3,3 GWh, hvilket svarer til det årlige elforbrug i 660 eneboliger.

Jollyrooms nye logistikfacilitet vil derfor være fuldstændig selvforsynende med dette fotovoltaiske anlæg.

Som en del af vores bæredygtighedsmål om at være fuldstændig klimaneutral i 2030, har Castellum lanceret projektet “100 om sol”, hvilket betyder, at vi planlægger at lægge op til 100 solceller på vores bygninger i 2025. Jeg er stolt af, at vi investerer i opførelsen af ​​Castellums største solcelleanlæg til dato på et af vores logistikfaciliteter: Hisingen Logistikpark, siger Mariette Hilmersson, CEO i Castellum Region vest.

Administrerende direktør, Ole Sauar, tilføjer:

Annonce

Vi vil være fuldstændig selvforsynende med dette fotovoltaiske system. Kunder, leverandører og medarbejdere forventer, at en fremsynet virksomhed skal arbejde aktivt og specifikt med miljøet og bæredygtigheden. Vi vil være på forkant i denne udvikling.


Fordobler kapacitet og bruger mindre energi

I løbet af de sidste 24 måneder har Jollyroom investeret i en række logistikløsninger, som både skal strømline driften og have positive klimaeffekter.

Iblandt disse er en fuldautomatisk logistikløsning i virksomhedens robotlager, Autostore, der både fordobler kapaciteten ved levering af varer og bruger mindre energi.

Byggeriet af ​​”Campus Jollyroom” begyndte i 2017 og kommer til at tage tre år. Halvdelen af ​​Jollyrooms aktiviteter er i øjeblikket tilknyttet den nye facilitet, mens de resterende ”flytter ind” i løbet af sommeren/efteråret 2020.